Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, 25-27 Ekim tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek. Ziyaret, yaklaşık 20 yıl aradan sonra Özbekistan’dan cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilecek ilk ziyaret olma niteliği taşıyor.

        Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuğu olarak 25-27 Ekim tarihlerinde Türkiye'ye devlet ziyareti gerçekleştirecek.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mirziyoyev'in 25 Ekim Çarşamba günü baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştireceği ziyaret kapsamında, anlaşmaların imza töreninin ardından her iki Cumhurbaşkanı resmi akşam yemeğinde bir araya gelecek.

        Görüşmelerde Türkiye-Özbekistan ilişkileri çeşitli yönleriyle ele alınacak, küresel ve bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulacak.

        Yaklaşık 20 yıl aradan sonra Özbekistan'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ziyaretin, tarihi önem taşıdığı belirtildi. Ziyaretin, iki dost ve kardeş ülke arasındaki iş birliğinin başta ekonomik ve kültürel alanlar olmak üzere her alanda güçlenmesine katkı sağlayacağı bildirildi.

        Konuk Cumhurbaşkanının TBMM'yi ziyaret etmesi ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile de görüşmesi öngörülüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler