Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya merkezli iki ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 6 eski emniyet mensubu gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında örgütün "emniyet" yapılanması içerisinde yer aldıkları iddiasıyla Malatya ve Konya'da daha önce meslekten ihraç edilen 9 eski emniyet mensubu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyonlarda aralarında daha önce meslekten ihraç edilen 3 eski emniyet müdürünün de bulunduğu 6 eski polis gözaltına alındı.

        Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale de el konuldu.

        Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.

        Firari 3 zanlının ise arandığı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler