Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk milletinin, yeniden gerçek gücünün ve sınırlarının farkına varması karşısında adeta birileri kudurmuş durumdalar. Türkiye artık gücünün, imkanlarının, yapabileceklerinin bilincinde bir ülkedir. Türk milleti, yüzlerce milyon kardeşiyle birlikte yeniden kurulan dünyada hak ettiği yeri almanın kararlılığı içindedir." dedi.

        Erdoğan, Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirilen "Konya İli Toplu Açılış Töreni"ne katılarak, vatandaşlara hitap etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da tamamlanan yaklaşık 1,5 milyarlık yatırımların açılışının yapıldığını dile getirerek, Konya'ya ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. Bugünkü toplu açılış töreninde, eğitimde yapımı tamamlanan birçok eser bulunduğunu dile getiren Erdoğan, Selçuk Üniversitesinin ilave derslik binaları, spor, sağlık, toplu konut tesislerinin de bu törenle açılışının yapılacağını söyledi.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Konya'da 400'ün üzerinde projeye toplam 386 milyon liralık destek sağladığını, Orman ve Su İşleri Bakanlığının kentte yatırımlarının bulunduğunu aktaran Erdoğan, yine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Altınekin Köprülü Kavşağı ve diğer bakanlıkların yatırımlarının bugün resmen açılışını yaptıklarını ifade etti.

        Bakanlıklar bu yatırımlarla Konya'yı şenlendirirken, belediyelerin de boş durmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyelerimiz de koşuyor, koşuşturuyor. Onlar da pek çok yatırımı hayata geçirmiş durumdalar. Büyükşehir Belediyemizin kanalizasyondan parka, cadde inşaatlarından kuyu ve su depolarına kadar 513 milyon liralık yatırımlarının da resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Selçuklu Belediyemizin, Meram Belediyemizin yatırımları var aynı şekilde. Belediyelerimiz birbiriyle hayırda yarışıyor. Niye? Çünkü Konya'ya bunlar yakışır. Şüphe var mı? Yok, asla." diye konuştu.

        - "Hükümetimizin ve belediyelerimizin işi, yaptıklarıyla yetinmek değil"

        Konya'nın bir çekim alanı oluşturduğunu, dünyanın değişik yerlerinden insanların Konya'yı ziyarete boşa gelmediğini belirten Erdoğan, tüm bu yatırımların Konya'ya kazandırılmasında emeği geçen bakanlıkları, kurumları, belediyeleri, inşasında görev alan mimar, mühendis, işçisine kadar herkesi tebrik ettiğini söyledi.

        Geçen 15 yılda diğer 80 vilayet gibi Konya'yı da nereden nereye getirdiklerinin en güzel şahidinin Konyalılar olduğunu dile getiren Erdoğan, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarım ve diğer alanlarda Konya'yı geleceğe hazırlamak için yapılan yatırımları kesintisiz sürdürdüklerini kaydetti.

        Erdoğan, sadece Mavi Tünel'in bile su konusunda ne gibi bir adım attıklarının en büyük ispatı olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Gördüğüm kadarıyla her yerde olduğu gibi Konya'da da şehir büyüdükçe, trafik konusunda sıkıntılar da tabii artmaya başladı. Bunun için çevre yolundan metroya kadar yapılması gereken yatırımların hepsinin de farkındayız. Hükümetimizin ve belediyelerimizin işi, yaptıklarıyla yetinmek değil, ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar, sıkıntılar, talepler karşısında çözümler üretmektir. İnşallah hem ilgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız hem de belediyelerimiz, 2023 Konya'sı için proje üretmeye, bunları hayata geçirmeye devam edeceklerdir. Cumhurbaşkanı ve kardeşiniz olarak tüm bu konuların ve yatırımların takipçisi olacağımı, olduğumu bilmenizi isterim."

        - "1923 yılı, bizim binlerce yıllık kadim tarihimizde yeni bir nefesleniş"

        Yarın Cumhuriyet'in 94'üncü kuruluş yıl dönümünün kutlanacağını hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin bir asra yaklaşan Cumhuriyet tarihi boyunca inişli ve çıkışlı da olsa asla küçümsenemeyecek bir gelişmeyle bugünlere geldiğinin altını çizdi.

        Gönlün daha ilerisini daha iyisini daha güzelini elbette isteyeceğini söyleyen Erdoğan, şunları ifade etti:

        "Kazanabileceğimiz halde kaybettiklerimizin muhasebesini, değerlendirmesini hep yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Hataları ve eksiklikleri görmek başka bir şeydir, bunlara takılıp kalmak başka bir şeydir. Bizim yönümüz daima geleceğe dönük olmalıdır. Bununla birlikte geçmişimizi de çok iyi bilmek lazımdır. Tek parti döneminin bu ülkeye en büyük kötülüğü, tarihimizi 1919'dan, 1923'ten başlatma anlayışı üzerine kurulu bir eğitim sistemi inşa etmeye kalkmış olmasıdır. Halbuki 1923 yılı, bizim binlerce yıllık kadim tarihimizde yeni bir nefesleniş, yeni bir ayağa kalkış dönemidir. Onun öncesinde koskoca bir devlet ve medeniyet birikimimiz vardır. Vatanımız olan Anadolu'ya elbette sıkı sıkıya sarılacağız. Ama bizim gönül dünyamızın sınırlarının, bu toprakların çok ötesini kapsadığını da asla unutmayacağız. Bunu biz unutsak bile oralardaki kardeşlerimiz unutmadı, unutmuyor."

        Bugün Plevne'lerden Himalaya'lara, Karadeniz'den Hint Okyanusu'na kadar geniş bir coğrafyaya gidildiğinde her yerde hüsnü kabulle karşılanılmasının sebebinin bu olduğunu vurgulayan Erdoğan, geçen haftalarda gerçekleştirdiği Sırbistan ziyaretinde yaşadıklarını da anlattı.

        Sırbistan'da, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve kabinesinin gece havalimanında çok farklı bir şekilde kendisini karşıladığını, ülkeden ayrılırken de gece geç saatlerde aynı şekilde uğurlama yapıldığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Beraber Novi Pazar'ı ziyaret ettik. Orada o coşku, o heyecan, o ilgi, o alaka unutulur gibi değildi. Neden? Çünkü burada tarihin kaydı vardı. O tarihi kaydı bir kenara koymak mümkün değildir. Gençler, yıllarca bizi bu gerçeklerden, bu vizyondan uzak tuttular. Sayın Vucic ile biz, orada Tuna Nehri'nin yamaçlarına çıktık. Oradaki Sırplar, Sayın Cumhurbaşkanını ve bizi gerçekten çok farklı bir şekilde karşıladılar. Oradan Tuna Nehri'ni izledik. Hep söylemez miydik, 'Tuna Nehri akmam diyor / Etrafımı yıkmam diyor' değil mi? Bunlarla büyümedik mi biz? İşte orada da hakikatini gördük.

        Türk milletinin yeniden gerçek gücünün ve sınırlarının farkına varması karşısında adeta birileri kudurmuş durumdalar. Türkiye artık gücünün, imkanlarının, yapabileceklerinin bilincinde bir ülkedir. Türk milleti, yüzlerce milyon kardeşiyle birlikte yeniden kurulan dünyada, hak ettiği yeri almanın kararlılığı içindedir. Buna var mıyız? Burada aynı düşünceye var mıyız? 7'den 70'e, kadınıyla erkeğiyle bu kararlılığı ortaya koymamız lazım."

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 15 yılda üç kat büyüyen Türkiye'nin, 2023 hedeflerine ulaşmasına kimin engel olabileceğini sorarak, "Onlar bizi engellemek istiyor ama biz yürüyoruz. Onlar bizimle ilgili büyüyemez diyorlar, işte bakın, ilk yarıda bu yıl yüzde 5,1 Türkiye büyüdü. İnşallah yıl sonu itibarıyla bu büyüme yüzde 7'yi bulursa hiç şaşmayın. Hepsi abandone olacaklar. Çalışıyoruz be, koşuyoruz be, daha iyi olacak, milletçe koşuyoruz. Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan." dedi.

        - "Şimdiden 2019 Mart'ına hazır mısınız?"

        Milletin, kafasında oluşturulan suni duvarları da ayaklarına zoraki geçirilen prangaları da tıpkı 15 Temmuz zaferi gibi söküp attığını belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

        "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş de işte bu büyük devrin hikayelerinden biridir. Şimdiden 2019 Mart'ına hazır mısınız? 2019'un Kasım'ına hazır mısınız? Başkanlık sistemi için o reformu yapmaya hazır mıyız? Gerek terörle mücadelede gerek 15 Temmuz'da gerek sınır ötesi operasyonlarımızda, Fırat Kalkanı'nda, İdlib'de, evet, varız. Niye varız? Mağdurların, mazlumların olduğu yerde biz varız. Hayatları pahasına mücadele eden, şehit olan, gazi olan kardeşlerimizin hiçbirinin de fedakarlığı boşa gitmiyor."

        "Gazel olmuş sıra sıra söğütler. Dağ ardında unutulmuş şehitler. Hürriyete seymen giden yiğitler. İki gidip bir geliyor gardaşım." şiirinin mısralarını da aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yiğitlerin iki gidip bir gelmesi pahasına yürüttüğümüz bu mücadele sayesinde Türkiye, evlatlarının alın teri, şehitlerinin kanı, gazilerinin cesareti üzerinde kendisine yeni bir gelecek inşa ediyor. 2023 Türkiye'si, bu geleceğin ilk adımıdır. İnşallah onu gençlerimiz, evlatlarımız, çocuklarımız tarafından hayata geçirilecek olan 2053, 2071 izleyecek. Biz göremeyeceğiz ama inşallah sizler göreceksiniz." diye konuştu.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler