Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 15 Ağustos 2015'te terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Haşim Dirik'in devre arkadaşları, Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Dirik anısına çeşme yaptırdı.

        Çeşmenin açılış törenine şehidin annesi Huma, eşi Bilgen, çocukları Asya ve Onurcan Dirik ile kardeşleri, devre arkadaşları, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erol Uygun, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        - "Şehidin adı ebediyen yaşayacak"

        Kaymakam Kılınç, burada yaptığı konuşmada, şehit Haşim Dirik'in devre arkadaşlarının gösterdikleri vefa için kendilerine teşekkür ederek, "Şehidimizin adı yaptırılan çeşmeyle ededi olarak yaşayacaktır." dedi.

        Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk da tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, "Devre arkadaşları şehit için kalıcı bir eser yapacaklarını söylediler. Belediye olarak ilçemizin en güzel yerinde bulunan Sarıgöl 4 Eylül Stadyumu yanında yer gösterdik. Belediye olarak destek verdik. Adı sonsuza kadar yaşayacaktır." diye konuştu.

        Törende mevlit okundu ardından lokma dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler