Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin'in içerisinde bulunduğu otomobil, Merkezefendi ilçesinde başka bir otomobille çarpıştı. Kazada Tin ve AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz'in de aralarında bulunduğu 8 kişi hafif şekilde yaralandı.

        AK Parti Milletvekili Şahin Tin, İl Başkanı Necip Filiz ile eski AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel'in de içerisinde bulunduğu, danışmanı Kadir Demir'in yönetimindeki 20 FN 001 plakalı otomobil, Kumkısık Mahallesi Menderes Bulvarı'nda Ali Durna idaresindeki 20 ZH 916 plakalı otomobille çarpıştı.

        Kazada Milletvekili Tin, otomobili kullanan danışmanı Demir, Filiz ve Yüksel ile diğer otomobilin sürücüsü Durna ile Emine Durna, Arzu Öz ve Hanife Nur Coşkun hafif şekilde yaralandı.

        Yaralılar olay yerine gelen 112 acil servis ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Otomobiller kaza yerinden çekici ile kaldırıldı.

        Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

        - Yaralıların durumu iyi

        Denizli Valisi Hasan Karahan, kazada yaralananları hastanede ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.

        Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralıların sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu belirterek "Korkulacak bir durumları yok. Biraz önce hastanede ziyaret ettim. En kısa zamanda taburcu edilecekler. Diğer yaralılarında durumları iyi olduğunu öğrendim. Kazada yaralanan 8 kişiye de geçmiş olsun." dedi.

        İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı da özel bir hastanede tedavi gören yaralılar Tin, Demir, Filiz ve Yüksel'in sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Arpacı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada hafif şekilde yaralanan her iki otomobildeki 8 kişinin tedavilerinin kentteki çeşitli hastanelerde sürdüğünü ifade etti.

        Arpacı, "Hayati tehlikeleri bulunmuyor. Diğer otomobildeki bulunan 4 kişiden anne ve bebekte travma bulgusuna rastlanmadı. Servergazi Devlet Hastanesinde tedavileri sürüyor. Babanın da sağlığı iyi." diye konuştu.

        - "Tedbir amaçlı gözlem altında tutuluyor"

        Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Saygın Kamacı ise 4 yaralıyı acil serviste kabul ettiklerini ve hayati tehlikeleri bulunmadığını belirterek şunları söyledi:

        "Travma hastaları olduğu için gözlemde kalacaklar. Sayın Necip Filiz'in sadece bel omurunda bir incinme ve ameliyat gerektirmeyen durum var. Korse tedavisi uygulayacağımız bir durum söz konusu. Onun dışında tüm hastalarımızın genel durumları iyi, bilinçleri açık. Şu anda tedbir amaçlı gözetim altında tutacağız. Ayaktan tedavi gerektiren rahatsızlıkları var. Ama 6-8 saat arasında müşahede altında tutacağız. Kafa travmaları da mevcut ama bilinçleri açık, herhangi bir beyin kanaması bulgularına rastlamadık. Sadece Necip beyi biraz daha uzun tutabiliriz. Onun dışında hastalarımız yakından izliyoruz ."

        - Bakan Zeybekci yaralıları ziyaret etti

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaralıları hastanede ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.

        Zeybekci, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Babadağ ilçesindeki ilçe danışma kongresine giderken kaza geçiren Tin ve beraberindekileri odalarında tek tek ziyaret ettiğini ve doktorlardan sağlık durumları hakkında bilgi aldığını ifade etti.

        Tüm yaralıların durumlarının iyi olduğunu aktaran Zeybekci, şunları kaydetti:

        "Hayati tehlikeleri yok. Endişe edecek bir durum da yok. Bildiğimiz kadarıyla sadece il başkanımızın omurunda bir zedelenme var. Onun da bir problemi yok. Herhalde yarın herkes çıkar diye düşünüyorum. Geçmiş olsun. Verilmiş sadakaları varmış. İşte trafik kazaları böyle oluyor. Trafikte dikkat etmek gerekiyor. Trafikte trafikten başka hiçbir şeye dikkat etmemek gerekiyor. Bir de emniyet kemerini takmak gerekiyor. Şimdi şöyle her üçünün de, arka ve ön koltuktakilerinin de emniyet kemerlerinin takılı olmadığını biliyorum. Takılı olsaydı, tabii nasip ama takılması gerekiyordu. Takılı olsaydı farklı olurdu. Allah beterinden saklasın. Ana yoldan gidiyorlarmış. Diğer arabanın kontrolsüz bir şekilde çıkışı var. Dikkat etmek ve yavaş gitmek lazım. Acele etmemek lazım diyoruz ama yine de öyle olmuyor."

        - Kaza anı güvenlik kamerasında

        Öte yandan Milletvekili Şahin Tin'in danışmanı Kadir Demir'in yönetimindeki 20 FN 001 plakalı otomobilin, Kumkısık Mahallesi Menderes Bulvarı'nda Ali Durna idaresindeki 20 ZH 916 plakalı otomobille çarpışma anı bölgedeki bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasınca kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler