Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Suruç Belediyesi tarafından ilçeye özgü narın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ilk defa Suruç Nar Festivali düzenlendi.

        İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Ferhat Sinanoğlu ve beraberindekiler, festival kapsamında bahçede nar hasadı yaptı. Toplanan narların davetlilere ikramının ardından, üreticiler narın kesim teknikleri ve türleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

        İlçedeki okullarda eğitim gören kız ve erkek çocukların yaptığı "Nar Koşusu"nun ardından aralarında Başkanvekili Sinanoğlu'nun da bulunduğu katılımcılar tarafından festival yürüyüşü düzenlendi.

        Çoğunluğu gençlerden oluşan grup, açtıkları dev Türk bayrağı ile sağanak yağmura rağmen yürüyüşü sürdürdü. Yürüşün ardından gençler bir süre bayrağı ilçe meydanında gererek gösteri yaptı.

        - "Eski önemini kazanmaya başladı"

        Festival kapsamında "En Güzel Nar Yarışması" da düzenlendi. İlçedeki nar üreticileri tarafından yetiştirilen narlar, jüri tarafından tat, büyüklük ve dış görünümüne göre puana tabi tutuldu.

        Sinanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suruç narının geçmişte çok daha meşhur olduğunu söyledi.

        Festival bünyesinde farklı ve güzel etkinliklerin yapıldığını belirten Sinanoğlu, Suruç narının hak ettiği değere kavuşabilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini dile getirdi.

        Tarih boyunca bölgede çok fazla nar bahçelerinin olduğunu ifade eden Sinanoğlu, "Susuzluk nedeniyle ilçedeki nar ağaçları geçmiş dönemde kurumuştur. Hükümetimizin Suruç Ovası'nı sulamaya başlamasıyla nar tekrar eski önemini kazanmaya başladı. Şu anda da yaklaşık 775 dekarlık alanda 45 bin civarında ağacımız var. Bu yıl yaklaşık 930 ton hasat bekliyoruz. Kendine has lezzeti olan ve bir buçuk kiloya kadar çıkan Suruç narının tekrar geliştirilmesini istiyoruz. Fidecilik anlamında yaygınlaştırılması ve ekiminin yapılmasına yönelik destekler veriyoruz." diye konuştu.

        Öte yandan aniden bastıran sağanak nedeniyle katılımcılar zaman zaman zor anlar yaşadı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler