Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Honaz ilçesinde D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda çıkan kavgada mahkumun hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın görülmesine başlandı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü Emre İregör'ün aynı koğuşta kaldığı Deniz Çetin tarafından ağustos ayında boğularak öldürülmesiyle ilgili açılan soruşturma kapsamında Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması görüldü.

        Duruşmaya, müşteki İregör'ün avukatı ve yakınları ile tutuklu sanık Çetin'in avukatı katıldı.

        Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan katılan Çetin, olaydan pişmanlık duyduğunu söyledi.

        Kaldığı koğuşta 30 kişi olduklarını ifade eden Çetin, şunları kaydetti:

        "Arkadaşlarımız koğuş sorumlusu olarak beni seçti. Daha sonra koğuşumuza Emre geldi. Uyuşturucu bağımlısı olduğu için sık sık kriz geçiriyor, krizleri sırasında küfür ediyordu. Hep alttan aldım. Orada kurallarımız vardı, siyaset konuşulmaz, büyüklere saygı gösterilir, küfürlü konuşulmazdı. Emre'yle birlikte üç kişi kurallara uymuyor, ters konuşuyorlardı. Emre'yi çok uyardım. Daha sonra bir grupla birlikte hareket edip koğuş ağası olmak istediğimi, bu yüzden baskı uyguladığımı söyleyerek yönetime şikayette bulunmuş. Bu yüzden çok dayak yedim, koğuşum değiştirildi."

        Verildiği koğuşta hasımları bulunduğundan başka bir koğuşa aktarıldığını dile getiren Çetin, savunmasına şöyle devam etti:

        "İki hafta sonra geceleri ses çıkaran ranzamı bağlamak için bahçeden ip buldum ve ranzamı onarmaya çalışıyordum. O sırada herkes sporda idi. Emre içeri girdi. 'Burada ne işin var?' diye sordum. Bana ağır ithamlarda bulundu. Sonra yatağın üzerindeki ipin topuzuyla bana vurdu. Aramızda kavga büyüdü, kendimden geçtim, elime ipi aldım. Sonrasını anlatmak istemiyorum. Ben onu öldürmesem o beni öldürecekti. İpi kesinlikle Emre’yi öldürmek için koğuşa getirmedim. Kasıtlı bir olay değildi."

        Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

        Kocabaş Mahallesi'ndeki Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü Emre İregör'ün koğuştaki mahkumların spor yapmak için dışarı çıktığı sırada daha önce de kavga ettikleri öğrenilen Deniz Çetin ile arasında tartışma çıkmış, Emre İregör iple boğularak ve başına aldığı darbe ile öldürülmüştü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler