Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

        Alınan bilgiye göre, 11 Eylül'de Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı koordinesinde Dağ ve Komando Tugay Komutanlığına bağlı komando taburları ile Hakkari ve Van Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin katılımıyla terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan "Şehit Piyade Binbaşı Kürşat Selim Şenol" operasyonu devam ediyor.

        Operasyonda, terör örgütü tarafından barınma alanı olarak kullanılan ve stratejik öneme sahip bölgeler teröristlerden arındırılarak kontrol altına alındı.

        - 239 hedef başarıyla vuruldu

        Miran Dağı, Berkal Dağı, Harun Tepe, Üçkardeş Mahallesi, Beyaz Tepe, Alandüz, İzme Dağı ve Fak Tepe arasında kalan bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek, kış tertiplenmelerine fırsat vermemek ve Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından yapımına başlanan Çukurca-Dağlıca karayolunun emniyetini sağlamak amacıyla planlanan operasyon kapsamında kara ateş destek vasıtaları ile 198, savaş uçakları ile 41 olmak üzere 239 hedef başarıyla vuruldu.

        Hava Hücum Harekatı ve ikmali kapsamında 149 sorti helikopter uçuşunun gerçekleştirildiği operasyonlarda, 11 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında 3 terörist etkisiz hale getirildi.

        - 51 mağara ve 47 patlayıcı imha edildi

        Operasyonda terör örgütüne ait 51 mağara ve sığınak kullanılamaz hale getirilirken, 47 el yapımı patlayıcı düzeneği yerinde imha edildi.

        Belirlenen mağaralarda terör örgütüne ait havan, zagros keskin nişancı tüfeği namlusu, 3 PMKS makineli tüfek, kalaşnikof uzun namlulu silah, 3 RPG-7 roket atar, 39 RPG-7 roketi, 38 RPG-7 sevk fişeği, RPG-7 optik nişangahı, keskin nişancı tüfeği, mavzer tüfek, 5 havan mermisi, 172 el bombası, bin 59 doçka mermisi, 10 bin 396 PMKS mermisi, 14 bin 71 kalaşnikof silah mermisi, 206 fünye, 300 kapsül, TNT kalıbı, tabanca, kalaşnikof silaha ait 41 şarjör, 2 doçka namlusu, PMKS yedek namlu, doçka yayı, bol miktarda silah bakım malzemesi, 4 biksi şeridi, 3 dürbün, keskin nişancı dürbünü, 2 gece görüş gözlüğü, araç telsizi, 3 telsiz, 6 telsiz anteni, dinleme cihazı, 177 tüp, 7 el yapımı patlayıcı (EYP) kumandası, EYP basma düzeneği, 11 EYP almaç birimi, 8 jelikan amonyumnitrat, 6 pil bloğu, 140 gaz maskesi, 22 bin 300 metre kablo, 24 akü, 19 jeneratör, 128 pil, 109 jelikan yakıt, 236 çift ayakkabı ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

        Güvenlik güçlerinin İkiyaka bölgesinde olduğu gibi sözde "girilemez" denilen alanlara girerek kontrol altına aldığı bildirildi.

        Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığınca planlanan ve icra edilen operasyonların bölgedeki terörist varlığı son bulana kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler