Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - CK Akdeniz Elektrik'in abonelerine sunduğu Enerjim Organik tarifesi kapsamında Antalya'nın Elmalı ilçesinde hatıra ormanı oluşturulacak.

        Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjim Organik tarifesini seçen aboneleri için hatıra ormanı oluşturacak CK Akdeniz Elektrik'in, "Ormanınız Korkuteli mi, Kurşunlu mu yoksa Elmalı'da mı olsun?" seçenekleriyle düzenlediği anket çalışması sonuçlandı.

        Abonelerin yüzde 45'i, ormanının Elmalı ilçesinde, yüzde 29'u Kurşunlu, yüzde 26'sı Korkuteli'de kurulmasını istedi. Elmalı'da toplu ağaç dikimi önümüzdeki yılın ilk döneminde gerçekleştirilecek.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, şirket olarak doğal yaşama ve çevreye büyük önem verdiklerine vurgu yaptı.

        Tarifeleri de bu hassasiyetle belirlediklerini anlatan Değerli, şunları kaydetti:

        "Bölgemizdeki abonelerimizin de çevre sorunlarına büyük bir hassasiyetle yaklaştığını gözlemliyoruz. Bu anlayışla oluşturduğumuz Enerjim Organik tarifesinde her abonemiz adına birer fidan dikeceğiz. Böylece abonelerimizin enerjisi ormana dönüşmüş olacak. Tüketicinin tercihi Elmalı'dan yana oldu."

        Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Elmalı ilçesinde 10 hektarlık yer tahsis edildiğini aktaran Değerli, gelecek yıl toplu dikim yapacaklarını kaydetti.

        "Enerjim Organik" tarifesini seçen abonelere, geri dönüşümlü kağıttan üretilmiş, abonelerin çevreye duyarlı yeşil enerji kullandığını belgeleyen "Yeşil Gelecek Sertifikası" da verilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler