Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı sahilinde uyuşturucu bağımlılığına dikkati çekmek amacıyla "Uyuşturucu Kullanma, Olta Kullan Yarışması" düzenlendi.

        Ülkenin farklı kentlerinden uyuşturucuyla mücadeleyi yenen yaklaşık 50 kişi, sosyal medya aracılığıyla bir araya gelerek, Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki Atatürk Barajı sahilinde buluştu.

        Katılımcılar arasında "Uyuşturucu Kullanma, Olta Kullan Yarışması" düzenlendi. Balık meraklıları en büyük sazan balığını yakalayabilmek için kıyasıya mücadele etti.

        Yarışmada yakaladıkları 14 kilogramlık balık ile Ömer Özel birinci, 8 kiloluk balıkla Fuat Ercan ikinci, 6 kiloluk balıkla ise Hüseyin Yılmaz üçüncü oldu. Dereceye girenler çeşitli balık avı malzemeleriyle ödüllendirildi.

        - "Amacımız balık avlamak değil"

        Yarışmayı organize edenlerden Ömer Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin güzel bir atmosferde geçtiğini söyledi.

        Amaçlarının daha fazla madde bağımlısını topluma kazandırmak olduğunu belirten Gül, "Yarışmamıza birçok ilden katılan oldu, Kahramanmaraş, Eskişehir, Adana gibi kentlerden de geldiler. Amacımız sadece balık avlamak değil. Yarışmamızın görünen amacı her ne kadar balık tutmak ise de hiçbir balıkçının amacı burada balık yakalayıp birinci olmak değil. Biz burada kaynaşıyoruz, doğayla baş başa kalıyoruz. Gelecek yıl daha kapsamlı bir yarışma yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler