Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, kemik kanseri hastalığını yenen 16 yaşındaki Beyza Gültekin'in sosyal medyadan başlattığı kampanyada, "Küçük Savaşçı" adı verilen kütüphane için 3 bin 500 kitap toplandı.

        Beyza Gültekin'in sosyal medyadan başlattığı kitap toplama kampanyasına, Türkiye'nin birçok kenti, yurt dışı, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından destek geldi. Kampanyada toplanan 3 bin 500 kitapla, Gölbaşı Anadolu Lisesi bünyesinde "Küçük Savaşçı" adı verilen kütüphane kuruldu.

        Gültekin, kütüphanenin açılışında yaptığı konuşmada, 14 yaşında kemik kanseri hastalığına yakalandığını söyledi.

        Kanser olduğunu öğrendiğinde büyük üzüntü yaşadığını anlatan Gültekin, "Buna rağmen güçlü olmam gerektiğini düşündüm. O zaman yaşım küçük olduğu için kendimi 'Küçük Savaşçı' olarak adlandırdım. Çünkü büyük bir savaşa giriyordum. Hastalığı yenmemde iki şey çok etkili oldu. Birincisi yastığımın başucunda duran kitaplarım, diğeri ise hayata gülümsemem. Kanseri gülüşlerimle yendim." ifadelerini kullandı.

        Kitap okumayı çok sevdiğini dile getiren Gültekin, hastalığı yendikten sonra başlattığı kampanya sayesinde kütüphaneyi kurduklarını kaydetti.

        Vali Nurullah Naci Kalkancı da kütüphane için büyük bir yürekle kampanya başlatan Gültekin'e teşekkür etti.

        Okumanın, insanın konuşmasını, kültürünü, karakterini ve yaşam biçimini belirleyen en önemli faktör olduğunu vurgulayan Kalkancı, "Toplumumuzun en önemli eksikliklerinden biri kitap okumamaktır. Kitap okumak hafızayı kuvvetlendirir. Beyza kızımızın, bu azim ve hızla Gölbaşı ilçemize bile büyük bir kütüphane kazandıracağına inanıyorum." dedi.

        Daha sonra, Kalkancı ve protokol üyeleri tarafından kütüphanenin açılışı yapıldı.

        Törene, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Gültekin'in ailesi, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler