Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - "Plaka Tanıma Sistemi", Kapıkule Sınır Kapısı'nda da uygulanmaya başlandı.

        Sınır kapısının giriş ve çıkış peronlarına kurulan sistemle gümrük işlemlerinin daha hızlı ve kontrollü gerçekleştirilebilmesi ve kaçakçılıkla mücadelede etkinliğin arttırılması amaçlanıyor.

        Sistemin devreye alınmasıyla ilgili Kapıkule Sınır Kapısı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, plakaların otomatik olarak kaydedilebilmesi sayesinde tır ve araç geçiş sürelerinin kısalacağını söyledi.

        - "Birçok projeyi destekleyecek bir sistem"

        Sistemin otomatik olmasıyla giriş ve çıkışların kolaylaşacağını anlatan Özdemir, şunları kaydetti:

        "Bu projeyle tüm araçların takip sistemi yapılacak ve araçlar gümrük alanına girerken kayda alınacak. Otomatik olarak sisteme kaydedilmesiyle işlemler daha hızlı yapılacak. Bu da aslında Türkiye'ye giriş-çıkış yapan araçların hem takibinin daha iyi yapılmasını hem de geçişlerin hızlanmasını sağlayacak. Bu sistem problemlerin bir bölümünü çözecek. Plaka Tanıma Sistemi ile kaçakçılıktan tutun, birçok olumsuz olayı da engelleyecek birçok projeyi destekleyecek bir sistem. Hangi aracın nereden girdiğini nereden çıktığını, hangi aparatlarla girdiğini kaydedecek.

        'Yüzde 100' diyemeyiz ama birçok olayın engellenmesinde ve problemlerin çözülmesine katkı sağlayacaktır. Yaz aylarında gurbetçi sezonu araç yoğunluğunun en yüksek olduğu dönemler. O dönemde ne yaparsak yapalım yüzde 100 tamamını engelleme olasılığımız yok. Sistem kuyrukların azalmasına ve gelen misafirlerimizin bekleme süresinin azalmasına bir katkı sağlayacak"

        Sistemin tır kuyruklarının azalmasına da katkı sağlayacağını belirten Özdemir, kuyruklarla ilgili Bulgar yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

        Vali Özdemir ve beraberindekiler, daha sonra sistemle ilgili gümrük sahasında incelemelerde bulundu.

        Tır geçiş peronunda yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Vali Özdemir, göçmen kaçakçılığına yönelik önlemler alındığını söyledi.

        Tır dorselerinde karbondioksit ölçümü yapıldığını belirten Özdemir, "Geçiş yapan tırların dorselerinde karbondioksit ölçüm cihazıyla ölçülüyor. Ölçümler brandayı açmadan ve bir zarar verilmeden yapılıyor. Eğer dorse de bir yoğunluk varsa anında müdahale ediliyor. Şu anda dünyada kullanılan en yaygın ve gelişmiş sistemlerden biri. Bu konuda ülke olarak ciddi çalışmalar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanı Hasan Oktay Duygun ise sistemin dün İpsala Gümrük Kapısı'nda da devreye alındığını hatırlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler