Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın amcası Engin Kurak, "Ne olursa olsun bu devleti kimse yıkamayacak. Biz bir tane kişi veririz, bin tane Mehmetçiğimiz yine doğar." dedi.

        Kurak, Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar beldesindeki babaevinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninin askerliğini bitirmesinin ardından belediyede işbaşı yaptığını söyledi.

        Yeğeninin daha sonra uzman çavuş olmaya karar verdiğini belirten Kurak, "Başvurdu ve kabul edildi. Uzman çavuş olarak 6 yıldır çalışıyordu. Batıya gelecekti. Pek çok şey hayal ediyordu. Ama nasip olmadı. Yeğenim yaklaşık 8 ay önce buradaydı. İzin kullanmıştı. Son zamanlarda telefonda konuşurken, özlediğini söylüyordu. Şimdi de şehit haberini aldık." diye konuştu.

        Engin Kurak, teröristlerle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti asla bölünmeyecek. Ne olursa olsun bu devleti kimse yıkamayacak. Biz bir tane kişi veririz, bin tane Mehmetçiğimiz yine doğar. Biz şehitlerimize, askerlerimize, Mehmetçiklerimize her zaman dua ediyoruz. Her asker şehit doğar." dedi.

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın (28), 2014'ten bu yana Şemdinli'de uzman çavuş olarak görev yaptığı ve şark görevinin bitmesine 6 ay kaldığı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler