Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen piyade sözleşmeli er Sercan Kara'nın Isparta'daki babaevinde yas var.

        Sercan Kara'nın (26) şehadet haberi, Gelendost ilçesi Yenice köyünde yaşayan baba Menderes Kara'ya, Yalvaç Kaymakamı Aytekin Yılmaz tarafından verildi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Kara'nın yakınları ve komşuları, taziye için ailenin evine geldi.

        Şehit Kara'nın 4 yıldır görev yaptığı, kardeşi Adil Kara'nın da uzman er olmak için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

        Şehidin kardeşi Adil Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin şehit olduğu haberini sabah aldıklarını söyledi.

        Kardeşinin, babasıyla en son dün akşam görüştüğünü dile getiren Kara, şunları kaydetti:

        "Orada yoğun bir yağmur yağışı varmış. 'İçimde bir his var baba, 4 senedir hiç böyle hisse kapılmamıştım.' demiş. Babam da 'Hazırlığını yaptın mı?' diye sorunca 'Yaptım baba.' demiş. Öyle konuşmuşlar hatta babamla dalga geçmiş bir şey olmaz diye. O şekilde bir görüşme olmuş. Sabah da biz haberini aldık. Kardeşimin İzmir'e tayini çıkmıştı. Ama orada kardeş gibilerdi. Bizden iyi arkadaşlarıyla kardeş gibiydi. Bırakıp da gidemedi. 'Biraz daha durayım, zaten Kuzey Irak'a asker götürüyorlar, burası biraz daha sakinleşsin öyle geçerim.' demişti. Nasip olmadı. Vatanına hizmetten başka bir hayali yoktu zaten. Orada şehit olmayı istiyordu. 'Ben şehit olursam üzülmeyin, ağlamayın.' diyordu." diye konuştu.

        Şehit ailesi ve yakınları da şehit için gözyaşı dökerken, baba evinde şehit Sercan Kara için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

        Öte yandan, şehidin evini Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve bazı protokol üyeleri de ziyaret etti.

        Şehidin köyünün sokaklarına da Türk bayrakları asıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler