Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, öğretmen, iş adamı, doktor, öğretim üyesi ve kapatılan Zaman gazetesi il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 37 sanığın yargılandığı davada, 2 sanığın tahliye edilmesine karar verildi.

        Kırklareli Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan salonda 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

        Tutuklu 3 sanık, duruşma salonuna ceza infaz kurumu aracıyla getirilirken, bir sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmaya katıldı. Bir sanık ise sağlık problemleri gerekçesiyle duruşmada yer almadı.

        Duruşmada, cumhuriyet savcısı İbrahim Topaldemir, mütalaasında tutuklu sanıklar Osman Macit, Reşat Tınmaz, İlhan Tabak, Mükremin Mamak ve Mustafa Koçoğlu'nun bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

        Sanık ve avukatların mütalaaya ilişkin savunmalarının alındığı duruşmaya, bir süre ara verildi.

        Ara kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, Reşat Tınmaz ve Osman Macit'in tahliyesine, Mustafa Koçoğlu, Mükremin Mamak ve İlhan Tabak'ın tutukluluk halinin devamına karar verildiğini açıkladı.

        Mahkeme heyeti, Koçoğlu, Mamak ve Tabak'ın dosyasının ayrılmasına, tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına hükmetti.

        Duruşma ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler