Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri’de kendilerini polis olarak tanıtan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) kullanarak dolandırıcılık yapmaya kalkışan 4 sanık, "nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan 4,5'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet Fatih Kurt ve Yakup Uraz ile avukatları hazır bulundu. Sanıklar Mahmut Nesip Demir ve Halil Gündoğdu tutuklu bulundukları Şanlıurfa Cezaevi'nden, mağdur Tuncay Y. ise Tomarza'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya katıldı.

        Tutuklu sanık Kurt, ifadesinde sanık Demir'in kendisine dolandırıcılık konusunda teklifte bulunduğunu iddia ederek, "Ben de maddi durumum kötü olduğu için kabul ettim. Dolandırıcılık yapacağımız sırada yakalandık. Pişmanım." dedi.

        Sanık Uraz, olayla hiçbir ilgisi olmadığını, arkadaşı Kurt'un kendisini yanına çağırdığını ve köy girişinde beklemesini istediğini ileri sürdü. Uraz, daha sonra jandarmanın gelip kendisini aldığını belirtti.

        Sanık Demir de kendisine iftira atıldığını öne sürdü.

        Mağdur Tuncay Y. ise maddi bir zararı olmadığını ancak sanıklardan şikayetçi olduğunu kaydetti.

        Mahkeme heyeti, sanıklara "nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan ayrı ayrı 4,5 yıl hapis ve 100'er lira adli para cezası verdi.

        Şüpheli Kurt, 1 Şubat'ta Tomarza ilçesinde mağdur Tuncay Y'yi cep telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıtıp, mağdura adının FETÖ soruşturmalarına karıştığını ve bankadaki parasını çekip eve gelecek polislere vermesini söylemişti. Bunun üzerine Tuncay Y, jandarmayı arayarak yardım istemiş, ekipler, şüpheliler Kurt ve Uraz'ı Kayseri'de, diğer şüphelileri de Şanlıurfa'da yakalamıştı. Gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler