Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu Rotary Kulübü tarafından düzenlenen Engelli Bireylere Yönelik Rotary Yarının Liderlerini Arıyor (RYLA) etkinliğiyle üniversite öğrencilerine liderlik seminerleri veriliyor.

        Daday ilçesinde bir otelde başlayan ve 6'ıncısı düzenlenen etkinliğin bu yılki teması "saygı" olarak belirlendi. Etkinlik süresince farklı illerden gelen engelli üniversite öğrencileri ile diğer öğrenciler, liderlik eğitimi alacak.

        Etkinlikle ilgili AA muhabirine bilgi veren Kastamonu Rotary Kulübü 2017-2018 dönem Başkanı Feza Tiryaki, engelli üniversite öğrencilerinin burada 3 gün boyunca birbirleriyle etkileşim halinde olacaklarını ve çeşitli eğitim seminerlerine katılacaklarını kaydetti.

        Tiryaki, şunları söyledi:

        "Buraya gelenlerle bir arada olduğumuzda engel kavramını yanlış bildiğimizi görüyoruz. Hayata bağlı, pırıl pırıl insanlar burada birbirlerini tanıyor. Biz de onları kaynaştıran bir harç pozisyonu görüyoruz. Bu yıl 24 katılımcımız var. Bunlardan 16'sı engelli, diğer 8'i ise üniversitelerde eğitim gören öğrencilerimiz. Etkinliğimiz ilk yıllarda tamamen engelli öğrencilere yönelikti. Ancak gün geçtikçe engellilerle engelsizlerin kaynaştığı bir çalışma haline geldi."

        Etkinliğe katılan Gaziantep Üniversitesi öğrencisi ve Golbol milli takım oyuncusu Neşe Mercan, "Liderlik eğitimi olduğunu duydum, katılmak istedim. Buraya geldiğim için çok mutluyum." dedi.

        Özgen Tombak da RYLA'ya 6 yıldır katıldığını belirtti. Eğitimlerin kendisine birçok katkı sağladığını ifade eden Tombak, "Ben kendimi ifade edemezken kendimi ifade etmeye başladım. Kendi engellerimi saklarken bunları kabul ettim. RYLA benim için bir eğitimden çok ağabey kardeş ilişkisinin olduğu bir yer. RYLA sayesinde birbirimizin her şeyini görüyoruz. Gece gündüz bir arada oluyoruz. RYLA'ya insanlar Türkiye'nin farklı illerinden geliyor. Daha önce birbirlerini hiç görmemiş birbirleriyle hiç karşılaşmamış insanlar buradan ayrılırken sanki birbirimizi 10 yıldır tanıyormuşuz gibi oluyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler