Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen "Engelsiz Mardin Projesi" kapsamında açılan kursta eğitim gören engelli kursiyerler, fotoğraf sergisi açtı.

        Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca hayata geçirilen proje ile fotoğraf makinesi ve ekipmanları hediye edilen 16 kursiyer, 2'şer haftalık teorik ve uygulamalı eğitimin ardından tarihi kentin doğal güzelliklerini fotoğrafladı.

        Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen fotoğraf sanatçılarının oluşturduğu jüri tarafından seçilen ve her kursiyerin 3 eserinin yer aldığı toplam 48 fotoğraf, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir alışveriş merkezinde sergilendi.

        Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, bir şehirden fazlası olan Mardin'de, "şehir hikayesi" yazmaya çalıştıklarını söyledi.

        Bu hikayeyi yazarken herkesin gözünden şehre bakmayı arzu ettiklerini aktaran Yaman, şunları kaydetti:

        "Daha önce birçok etkinlikle fotoğraf sanatçılarının ve kente gelen misafirlerin gözünden baktık Mardin'e. Şimdi bu proje kapsamında özel eğitim gören kardeşlerimizle onların gözünden Mardin'i tanıyoruz. Artık Mardin yeniden oluşuyor, yeniden bir şehir hikayesi yazılıyor. Her şeyi bu şehir için organize ediyoruz. Bütün bütçemizi sizler için organize ediyoruz."

        Yaman, bu tür etkinliklerin süreceğini bildirdi.

        Eğitmen Mustafa Kılıç ise kursiyerlerle çok güzel zaman geçirdiklerini ve güzel duygular yaşadıklarını söyledi.

        Çekilen ve sergilenen fotoğrafların herkes tarafından beğenildiğini dile getiren Kılıç, 4 ayrı mekanda çekilen fotoğrafların yer aldığı serginin 2 gün boyunca açık kalacağını belirtti.

        Mardin Büyükşehir Belediyesine destekleri için teşekkür eden Kılıç " Tek amacımız gülmeleriydi, bunu başardığımız için sevinçliyiz." dedi.

        Fotoğraf sanatçısı ve jüri üyesi Mehmet Yaşar Köseli de böyle bir projede yer almaktan onur duyduğunu ifade ederek, fotoğraf çeken bütün kursiyerlerin mükemmel eserler oraya koyduğunu aktardı.

        Açılış konuşmaların ardından Yaman, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, il protokolündeki yetkililerin eşlerinden oluşan "Gönül Elçileri", kursiyerler ve fotoğraf sanatçıları serginin açılışını yaptı.

        Yaman, kursu tamamlayanlara sertifika, jüri üyelerine de plaket verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler