Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Türkiye Kooperatif, Ticaret, Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP-İŞ) Genel Başkanı Eyüp Alemdar, "Sağlam temellere dayalı güçlü bir ülke yoksa hak da olmaz, hukuk da olmaz, sendika, toplu sözleşme de olmaz, daha da kötüsü o ülkenin geleceği olmaz." dedi.

        Sendikasının Sakarya Şubesi'nce Serdivan Belediyesi konferans salonunda düzenlenen 13. Olağan Genel Kurul'da konuşan Alemdar, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ancak hiçbir zaman umutsuz olmadıklarını çünkü milletin bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde aşacağına inandıklarını söyledi.

        Alemdar, ülkenin geçen yıl 15 Temmuz'da büyük bir badire atlattığını, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yuvalanmış bir terör örgütü ve onun sivil uzantılarının hain darbe girişimini yaşadığını anımsatarak, "Allah'a şükrediyoruz ki bu girişim, kahraman milletimiz sayesinde başarılı olamadı. Bütün bu yaşadıklarımızın ardından dileğimiz, ülkemizde huzur ve istikrarın tam anlamıyla sağlanmasıdır. Allah, bize bir daha böyle karanlık günler göstermesin." diye konuştu.

        İşsizlik ve kayıt dışı istihdamın ülkede her geçen gün arttığını öne süren Eyüp Alemdar, taşeron ve geçici işçilerin uzun zamandır kadro beklediğini kaydetti. Hükümetin bu konuda işçilere kadro sözü verdiğini hatırlatan Alemdar, "Bundan büyük mutluluk duyuyoruz ancak biz bu arkadaşlarımızın kamu işçisi sıfatı ile istihdam edilmelerini talep ediyoruz." dedi.

        - "Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı"

        Yaşadıkları en önemli sorunlardan birinin de vergide yaşanan adaletsizlik olduğunu dile getiren Alemdar, şöyle konuştu:

        "Bu ülkede ne yazık ki asgari ücretli, oransal olarak bir kısım kuyumcudan, bir kısım doktordan, müteahhitten daha fazla vergi veriyor. Oysa bildiğiniz gibi anayasamızın 73. maddesine göre kamu giderlerini karşılamak üzere herkes mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Bu nedenle vergide adaleti sağlamak için az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır. Böylece de vergi adaleti sağlanmış olur."

        Alemdar, sendika açısından tarihi bir dönemden geçtiklerini vurgulayarak, sendikanın her geçen gün büyüyerek güçlendiğini anlattı. Üye sayılarının yıllar içerisinde katlanarak 50 binin üzerine çıktığını ifade eden Alemdar, emeği geçen herkese teşekkür etti.

        Konuşmasında yaptıkları ve planladıkları çalışmalara da değinen Alemdar, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Ülkemizde ve çalışma hayatında ortaya çıkan her türlü olumsuzluğa rağmen bizim gelecekten asla ve asla umutsuz olma lüksümüz yoktur. Alın terinin temsilcisi olan bizler, gelecekten hep umutlu olmak zorundayız. Umudu yeniden yeşertmeliyiz. Her şeye rağmen ülkemizde barış ve huzur dolu, güzel günlerin geleceğine inanıyorum. Bize düşen, birliğimizi ve beraberliğimizi korumaktır. Biz ekonomisiyle güçlü bir Türkiye istiyoruz, dış politikada etkili, güvenli bir ülke istiyoruz. Bizim, çocuklarımıza huzur ve güven içinde bir ülke bırakma borcumuz var. Bunun için millet olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Sağlam temellere dayalı güçlü bir ülke yoksa hak da olmaz, hukuk da olmaz, sendika, toplu sözleşme de olmaz, daha da kötüsü o ülkenin geleceği olmaz. O nedenle hep birlikte ele ele, gönül gönüle olalım, atalarımızın canları ve kanları pahasına kurdukları bu güzel vatana sahip çıkalım."

        Öte yandan genel kurula tek listeyle giren sendikanın mevcut şube başkanı Şevket Ulusinan, güven tazeledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler