Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde 30 Eylül'de törenle temeli atılan Çay Selevir Sulaması Yenilemesi çalışmalarının hızla devam ettiğini, çalışmaların tamamlanmasıyla 87 bin 600 dekar zirai arazinin modern sulama sistemleri ile sulanacağını bildirdi.

        Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ olarak son 14 yılda Afyonkarahisar'a yıllık 34 milyon metreküp içme suyu sağladıklarını, kent merkezi ve ilçelerinin içme suyu problemini kökünden çözdüklerini belirtti.

        Afyonkarahisar'a 35 baraj ve 17 gölet inşa ettiklerini ifade eden Acu, şunları kaydetti:

        "489 bin 280 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yılda 538 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. 211 derenin ıslahını tamamladık. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan 'GÖLSU' projesinden Afyonkarahisar da nasibini aldı. Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde 30 Eylül'de törenle temeli atılan Çay Selevir Sulaması Yenilemesi çalışmaları, hızla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla 87 bin 600 dekar zirai arazi modern sulama sistemleri ile sulanacak."

        - Ülke ekonomisine yıllık 98 milyon lira katkı sağlayacak

        Acu, iş kapsamında 28 bin 208 metre HDPE borunun sahaya indirildiğini, boru döşenmesi işleminin hızla devam ettiğini vurgulayarak, projenin tamamlanmasıyla 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 98 milyon lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini aktardı.

        Sulama ve depolama projelerinde amaçlarının, tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayinin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak ve kırsal göçü önlemek olduğunu aktaran Acu, "Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

        Acu, projenin hayata geçirilmesinde en büyük destekçileri olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile emeği geçenlere teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler