Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'nın Osmangazi ilçe Belediyesi tarafından 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi'nde yürütülen restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.

        Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Çekirge Mahallesi'ndeki tarihi yapıya gelerek restorasyon çalışmaları hakkında yüklenici firmanın yetkililerinden bilgi aldı.

        Dündar, burada yaptığı açıklamada, ilçedeki tarihi yapıların restore edilerek yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

        1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi'nin yenilenmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların da devam ettiğini belirten Dündar, şunları kaydetti:

        "Burası yaşanan depremler dolayısıyla yıkılmış ve bazı bölümleri harap olmuş durumdaydı. Yaklaşık 110 yıldır herhangi bir bakım çalışması yürütülmeyen binayı restore etmek için geçtiğimiz yıl çalışmalar başlattık. Restorasyon çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Binanın çatısı kaplandı ve kiremitler döşeniyor. İçerideki ince işçilikler devam ediyor. Yıl sonuna kadar çalışmaları tamamlayıp hizmete açmayı hedefliyoruz. Burası kültür merkezi olarak hizmet verecek. Bursa'ya hayırlı olmasını diliyorum."

        Osmanlı döneminin ilk eserlerinden 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi, 632 yıl önce Sultan 1. Murad tarafından yaptırıldı. Bina, 1906'da Sultan Abdülhamid tarafından yenilendi ve o günün mimari anlayışına göre yürütülen çalışmalar sonucu bugünkü şeklini aldı.

        111 yıldır herhangi bir bakım yapılmadığı için yıpranan binada restorasyon çalışmaları başlatılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler