Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları iddia edilen tutuklu eski üsteğmen Kahraman Yaşayancan'ın da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, 9. Komando Tugayı 2. Komando Tabur Komutanlığı 2. Komando Bölüğünde görevli tutuklu eski üsteğmen Kahraman Yaşayancan, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

        Aynı askeri birimde görevli olan ve tutuksuz yargılanan bir astsubay, 3 uzman çavuş, 2 uzman onbaşı, 8 sözleşmeli er de duruşma salonuna geldi.

        Adliye binasında daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik salonda görülen duruşmada sanık avukatları ve yakınları da hazır bulundu.

        Duruşma kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmalarının alınmasıyla sürüyor.

        - İddianameden

        Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 9. Komando Tugay Komutanlığı 2. Komando Tabur Komutanlığına bağlı 2. Komando Bölüğünde görevli eski üsteğmen Yaşayancan ile tutuksuz 14 askeri personel "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

        Sanıkların, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler