Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Batman'daki Sason Çayı iş makinalarıyla temizleniyor.

        Devlet Su İşleri (DSİ) Diyarbakır 10. Bölge Müdürlüğünce olası taşkınların engellenmesi amacıyla çeşitli önlemler alınıyor.

        Bu kapsamda yürütülen Islah Projesi ile Sason Çayı'nda bir aydır temizlik çalışması yapılıyor.

        22 personel tarafından 3 dozer, 3 ekskavatör, 3 kamyon, 1 greyder ile yürütülen çalışmalar ile Mereto Dağı eteklerinden itibaren Sason Çayı yatağı temizleniyor.

        Çalışmayla Sason Çayı'na kıyısı bulunan 30'u aşkın köyde olası taşkın riskinin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

        DSİ Diyarbakır 10. Bölge Müdürlüğünde Şantiye Sorumlusu Mesut Eriman AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşkınları önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

        Eriman, Sason'un özellikle kış aylarında taşkınların yoğun yaşandığı bir ilçe olduğuna işaret ederek, insanların güvenli bir yaşam sürmeleri için taşkınların önlenmesine yönelik proje hayata geçirildiğini belirtti.

        Çayda bir aydır çalışma yaptıklarını ifade eden Eriman, 3 aylık bir planlamaları olduğunu aktardı.

        Sason ilçesine bağlı Derince köyü sakinlerinden Mehmet Şahin, 30 yıldır sürekli taşkına maruz kaldıklarını söyledi.

        Bu çalışmayla artık taşkınların engellenmiş olacağını dile getiren Şahin, "Allah razı olsun onlardan, ancak bu kadar yapılabilir bu çalışma. Taşkınlarda sular tarlaları, köprüleri, önüne ne gelirse alıp götürüyordu." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler