Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Türkiye'nin ev sahipliğinde, Donanma Komutanlığı sevk ve idaresinde "Doğu Akdeniz-2017 Davet Tatbikatı" gerçekleştirilecek.

        Donanma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın başlayacak tatbikat 16 Kasım 2017 tarihinde sona erecek. Tatbikat, Marmaris'in Aksaz ve Doğu Akdeniz bölgesinde yapılacak.

        Tatbikata, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2), ABD, Bulgaristan, İngiltere ve Romanya Deniz Kuvvetleri unsurları ile Türkiye'den Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik unsurları katılacak.

        Tatbikat ile Müttefik Birleşik Deniz Kuvvetlerinin bölgesel krizden kaynaklanan tehdit ve risklere karşı eğitilmesi, angajman kuralları talep usulleri ve uygulamalarını denemek, karargah personelini barışı destekleme harekatına destek kapsamındaki deniz harekatının planlama ve icrası konusunda eğitim vermek, kuvvet entegrasyon eğitimleri kapsamında deniz harekat nevilerini denemek, fiili silah atışları icra edilmesi, afet ve acil durum harekatı, arama-kurtarma, insani yardım ve havadan sıhhi tahliye usulleri ile tahliyeler esnasında kıyı emniyetinin sağlanmasını denemek, söz konusu faaliyetler kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yeni giren TCG Bayraktar'ın imkan ve kabiliyetlerini denenmesi, katılımcı birlik ve kurumların sivil-asker işbirliği faaliyetlerine ünsiyetlerinin artırılması amaçlanıyor.

        Tatbikata, Türk Deniz Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığından 21 gemi, 17 uçak ve helikopter katılacak.

        Kara Kuvvetleri Komutanlığı DAK timleri ve ambulans helikopteri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı arama kurtarma helikopteri ve AKİP Timi, Jandarma Genel Komutanlığı timleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ekipleri, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi, Sağlık Bakanlığı Seyyar Hastanesi, komuta kontrol aracı ve UMKE ekipleri ve Türk Kızılayı da yer alacak.

        Tatbikatta ayrıca İngiliz Deniz Kuvvetlerinden bir helikopterli amfibi hücum gemisi, bir Bulgaristan fırkateyni, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'den dokuz helikopter, Romanya Deniz Kuvvetlerinden bir fırkateyn, ABD Deniz Kuvvetlerinden bir muhrip ve bir deniz karakol uçağı katılıyor.

        Türkiye'nin ilk milli amfibi tank çıkarma gemisi TCG Bayraktar'da tatbikatla ilgili basın brifingi 8 Kasım'da düzenlenecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler