Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Batman'ın Sason ilçesinin yamacında bulunan Helkıs Dağları, sonbaharın gelişi ile görsel bir şölen sunuyor.

        Sason ilçesinde aralarında İl Kültür Turizm Müdürlüğü kültür envanterinde kayıtlı 1050 yıllık çınar ağaçlarının da olduğu ağaçlardan dökülen sararmış yapraklar, Sason Çayı üzerinde renk cümbüşü oluşturuyor.

        Doğa fotoğrafçısı Sabahattin Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sonbaharda Helkıs Dağları'nın fotoğraf sanatçılarının vazgeçilmezleri arasında olduğunu söyledi.

        Özellikle Sevek bölgesinin dört mevsim fotoğraf sanatçıları için doğal bir stüdyo oluşturduğunu vurgulayan Atalay, "Burası dört mevsim ayrı bir güzel. Özellikle sonbaharda, yaprakların sararması ile yöre başka bir havaya bürünüyor. Arkadaşlarla gelip bu güzellikleri fotoğraflıyoruz. Burası, kaynak sularıyla, yüzlerce yıllık ağaçlarıyla görülmeye değer bir yer." diye konuştu.

        İlçede oturan Şirin Demir de Sason'un özellikle sonbaharda Batman'ın yanı sıra çevre illerinden gelen fotoğraf sanatçılarının uğrak yeri olduğunu belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler