Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'nin turistik ve kültürel tanıtımının yapılması amacıyla Güney Kore'den davet üzerine kente gelen gazeteciler Edirne'ye hayran kaldı.

        Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından organize edilen "Mimar Sinan Rotası" programı kapsamında kente gelen Güney Koreli grup başta Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi olmak üzere kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

        Uygulanan projeyle özellikle Uzak Doğu'dan gelen gazetecilere turizm rotaları tanıtılarak başta Edirne ve Trakya'nın turizm ağının genişletilmesi hedefleniyor.

        Uzman rehberler eşliğinde kenti gezen gazeteciler fotoğraf çekip, not aldı.

        -Selimiye Camisi büyüledi

        Gazeteci Hong Gyeong Chan, Edirne'den çok etkilendiğini söyledi.

        Edirne'nin farklı bir havası olduğunu anlatan Chan, "Edirne küçük bir şehir. Çok güzel bir havası var. İnsanları çok sıcakkanlı. Bir şehir özelliği taşımasına karşın çok sıcak ve samimi bir havası var. Bu durum benim çok hoşuma gitti. Edirne'yi çok beğendim." dedi.

        Selimiye Camisi'nden çok etkilendiğini belirten Chan, "Özellikle kubbe yapısının genişliği beni çok etkiledi. O zamanki şartlarla bunun yapılması çok büyüleyici. İç avludaki sütunların Mısır ve Kıbrıs'tan getirilmeleri çok etkileyici. Bundan yüzyıllar önce teknolojik gelişmeler yokken yapılması olağanüstü bir durum. Harika bir cami, mükemmel bir sanat eseri." ifadelerini kullandı.

        Gezi fotoğrafçısı Lee Seung Mu ise Edirne turizm anlamında önemli bir kent olduğunu belirterek, "Oldukça sakin bir şehir. Şehrin tarihi beni oldukça etkiledi. Özellikle Osmanlı mimarisi şehrin her yerinde kendisini gösteriyor. Kentin tarihi bir havası var. Gerçekten büyüleyici bir güzelliğe sahip bir kent. Gezerken çok zevk aldım. Selimiye Camisi mimari eserlerin zirvesinde yer alıyor. Zamanın şartlarına göre harika şekilde inşa edilmiş bir eser. O şartlarda bu kadar güzel eserler nasıl yapılmış anlamakta güçlük çekiyorum." diye konuştu.

        -Edirneli esnaflar tarihi lezzetleri ikram etti.

        Edirneli esnaflar Bahri Dinar ve Arif Meriç'te Güney Koreli gruba Türk bayrağı motifli badem ezmesi, kallavi kurabiye ve tava ciğer ikram etti.

        Tava ciğere yoğun ilgi gösteren grup bol bol fotoğraf çekerken ciğerin tadına bakmayı ihmal etmedi.

        Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı olan Dinar, kentin tarihi tatlarını tanıttıkları için mutlu olduklarını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler