Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'de, Toroslar Belediyesi'nin başlattığı "Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi Projesi" kapsamında dünyaca ünlü ressamların esirleri bir bulvar üzerindeki evlerin duvarlarına yansıtıldı.

        Akbelen Bulvarı'nda uygulanan proje kapsamında, ressam Nazife Bilgin Hazar tarafından Vincent Van Gogh, Osman Hamdi Bey, Pablo Picasso, Neşet Günal ve Salvador Dali gibi ünlü ressamların aralarında olduğu sanatçıların eserleri apartmanların duvarlarına aktarılıyor.

        Proje sayesinde apartmanlar renkli bir görüntüye kavuşurken il merkezine girişte kullanılan bulvardan geçenler farklı bir manzaraya tanık oluyor.

        Boyaları eskimiş duvarlar ressam Hazar'ın "reprodüksiyon" işlemiyle dünyaca ünlü eserlere büründü. Mersinliler de çalışmayı takdirle karşılıyor.

        Her gün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte vinç yardımıyla metrelerce yüksekliğe elindeki fırçasıyla çıkan ressam Hazar, halkın bakışları ve motive edici sözleri eşliğinde işini heyecanla yapmaya devam ediyor.

        Ressam Nazife Bilgin Hazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duvarlara resim yapma hayalinin hep olduğunu belirterek, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'dan gelen teklifi de bu nedenle hiç düşünmeden kabul ettiğini söyledi.

        Duvarlara ünlü ressamların eserlerini yapma kararı aldıklarını ifade eden Hazar, şöyle konuştu:

        "Görsellik her zaman söze göre daha egemen ve daha baskındır. Buradan binlerce kişi geçerken burayı görüyor. Benim hayalim burayı açık hava sanat galerisine çevirmek. Çok güzel tepkiler alıyorum. Halkı sanatla buluşturmak istedim. Ünlü ressamların eserlerini duvarlara taşımamızın sebebi, halkın da iz bırakan bu sanatçıları tanımasını istememiz. Temmuz ayından beri çalışmalarımız sürüyor. Şu anda 13-14 apartmanın dış cephesini renklendirdik. 2 ay içerisinde bu bulvar üzerinde bulunan evlerin dış cephelerini sağlıklı bir şekilde bitirmek istiyorum. Bazı evlere de panjur çalışmamız olacak. Her resmi seçerken, duvarına ve konumuna göre karar veriyoruz. Projeye halkın tepkisi ise çok güzel."

        Mahalle sakinlerinden Cihan Sayar da Akbelen Mahallesi'nin eski yapıların hakim olduğu bir bölge olduğu dile getirerek "Uzun zamandır boya çalışması yapılmamış, renk değişikliği olmamıştı. Hem böyle sanatsal bir çalışmanın yapılması hem de güzel manada böyle bir iyileştirmenin yapılması çok güzel. Televizyon ve kitaplarda gördüğümüz eserlerin şimdi duvarlarımıza yansıması çok güzel." dedi.

        Hakan Sayar ise resimlerin mahalleye renk kattığını vurgulayarak kirli duvarların yeni halinden mutluluk duyduklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler