Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddia edilen 9'u tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşması, güvenlik gerekçesiyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

        Duruşmada tutuklu sanıklar İlhan Çağrı Kayaoğlu, Ahmet Nazif Şensoy, Nurhan Baran, Ahmet Yıldırım, Orhan Yılmaz, Cumhur Keyik, Seçkiner Arslan ile tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

        Tutuklu yargılanan eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve eski yarbay Merih Özşahin ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu.

        Duruşmada sanıklar önceki gün gelen HTS analiz raporlarına ilişkin savunmalarını yaptı.

        Rapora göre, sanık Kurutmaz'ın 55 FETÖ şüphelisiyle görüştüğü belirlendi.

        Kurutmaz, savunmasında, yaptıkları eğitimlerde iletişimi çoğu kez telefonla gerçekleştirdiklerini, görüşmelerin iş gereği olduğunu iddia etti.

        Mahkeme heyeti duruşmaya yarına kadar ara verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler