Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - 11. Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı, 9 ülkeden 250 tarım profesyonelinin katılımıyla açıldı.

        Adana Valisi Mahmut Demirtaş, TÜYAP Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılışta yaptığı konuşmada, Çukurova'nın, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin suladığı bereketli toprakları, transit ticaret yollarına yakınlığı sebebiyle tarihten bugüne önemli bir çekim merkezi olduğunu belirtti.

        Çukurova'da yılda yer yer 3 ürün hasadının yapıldığını ifade eden Demirtaş, bölgenin sadece ülke için değil, dünya için de önemli bir gıda arz merkezi olduğunu söyledi.

        Demirtaş, Türkiye'nin, çok ürünlü ziraatın uygulandığı ve tarıma dayalı sanayinin geliştiği bir ülke konumunda bulunduğunu, bu gelişmenin sürdürülebilir olmasının tarımda teknoloji kullanımıyla mümkün olduğunu kaydetti.

        Tarım teknolojisindeki son gelişmelerin vitrine çıkacağı Adana Tarım Fuarı'nın, geniş ürün yelpazesiyle çiftçilere önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Demirtaş, şöyle devam etti:

        "Tarımsal üretimde en önde olan Çukurova'nın tarım teknolojisi ve tarım mekanizasyonu alanlarında da en önde olması gerekir. Bu nedenle sanayicilerimizin tarımın kalbi Adana'ya, tarımın sanayisini ve teknolojisini de yerleştirmesi kaçınılmazdır. Tarım sanayisi ve teknolojisi alanında ilimizde yapılacak özel sektör yatırımlarına destek olmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çukurova'da modern ve teknolojik tarımın yanı sıra organik tarım gibi, alternatif tarım metotlarına da imkan sağlamaktayız. İlimizde yaklaşık 20 bin dekar alanda, 59 ürün türünde, 282 üreticimize organik tarım alanında destek vermekteyiz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde, organik ürünlerin yetiştirilmesinin teşviki ve tüketiciye ulaştırılması amacıyla Organik Tarım Ürünleri Pazarı'nın açılışını da gerçekleştirdik."

        Tarım sektöründe bilinçli tarımsal uygulamalara yönelinmesi gerektiğine dikkati çeken Demirtaş, dünya tarımında söz sahibi ülkelerin nasıl başarılı olduklarının iyi tahlil edilmesi gerektiğini, bu kapsamda ziraat eğitimi ve araştırmalarının önemli olduğunu söyledi.

        Demirtaş, İmamoğlu Sulama Projesi ile 1 milyon dekar alanı sulu tarıma açmayı ve şehir tarımının kendi içindeki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmayı planladıklarını, bu projeyle Adana'da tarımın tarihini yeniden yazacaklarına inandığını kaydetti.

        TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ Genel Müdürü Cihat Alagöz de geçen yıl fuarda 173 yabancı ziyaretçiyi ağırladıklarını, bu yıl ise 250 yabancı ziyaretçinin fuar süresince burada olacağını, iş bağlantıları kuracağını ve kentin güzelliklerini görme şansı yakalayacağını belirtti.

        Yabancı katılımcı sayısının artmasının önemine dikkati çeken Alagöz, şunları söyledi:

        "Bu yaptığımız işin ne kadar doğru bir iş, Adana'nın da ne kadar doğru bir destinasyon olduğunun en temel göstergesidir. 2016 yılında 30 bin metrekarelik alanda fuar düzenledik, bu yıl ise 35 bin metrekareye çıktık. Adana'da fuarcılığın başladığı günden bugüne kadarki en büyük fuarla karşınızdayız. Toplam yüzde 16'lık bir alan büyümesine imza attık. Geçen yıl 220 firmayla açtığımız fuarı yine bütün dönemlerin rekorunu kırarak 250 firmayla açıyoruz. Her bakımdan fuarımız büyüdü. Sadece tarım değil, birçok fuarımızla aynı başarıya imza atmanın büyük gururunu yaşıyoruz. 9 farklı ülkeden 250 yabancı ziyaretçiyi ağırlıyoruz. Gürcistan, Azerbaycan, İsrail, İran, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya, Ukrayna ve KKTC'den misafirlerimiz olacak. Onun dışında da sayıları 200 binin üzerindeki ilgiliyi de fuarımız boyunca iş bağlantısı yapmak üzere Adana'da misafir edeceğiz."

        Alagöz, fuar kapsamında yarışma ve seminerlerin de yer alacağını kaydetti.

        Konuşmaların ardından 12 Kasım'a kadar sürecek fuarın açılışı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler