Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da polisin hazırladığı "Görmediklerimi Görüyorum Hayvanları Seviyorum Projesi" kapsamında hayvanat bahçesini gezecek olan Suriyeli çocuklar, Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ı ziyaret edip "Adana Köprübaşı" türküsünü söyleyerek teşekkür etti.

        İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, hayata geçirdiği projeyle Suriyeli çocukların hiç görmedikleri hayvanlarla buluşmalarını sağlamak amacıyla Mersin'in Tarsus ilçesindeki hayvanat bahçesine gezi planladı.

        Gezi kapsamında Yüreğir ilçesindeki Borsa İstanbul Endüstri Meslek Lisesi Geçici Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören Suriyeli 54 öğrenci belirlendi.

        Suriyeli öğrenciler, gezi öncesi İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ı ziyaret ederek, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

        Daha sonra öğrencilerden oluşan koro, eğitmenleri eşliğinde "Adana köprübaşı" türküsünü seslendirdi.

        İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da diğer çocuklarla bir arada oturarak türküye alkışlarıyla eşlik etti.

        Çocuklara çeşitli hediyeler veren Yıldız, konuşmasında, Türkiye'de yaklaşık 3,5 milyon Suriyelinin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

        "Ensar ve muhacir kültüründen gelen milletimiz, savaş mağduru kardeşlerimizi, ensarın muhacire gösterdiği yaklaşımla kucakladı ve kucaklıyor. Onlar bizim yakın komşularımız, akrabalık ilişkilerimiz olan Suriyeli kardeşlerimiz. Onlar da bizim için birer kardeş ve birer aile. İnşallah bu çocuklarımız tahribattan etkilenmez."

        Daha sonra çocuklar, otobüsle Tarsus'taki hayvanat bahçesine götürüldü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler