Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar kapsamında açılan davalardan yargılanan 8 sanığa 6 yıl 3 ay ile 10 yıl 6 ay arasında hapis cezaları verildi.

        Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ekrem Koca, Tuncay Ürkmez, Cüneyt Dönmez, Kadir Özkan, Ercan Ünüvar, Mehmet Barlık, tutuksuz sanıklar Mustafa Akif Topkoç, Ersevim Şanverdi, Fatih Dönmez, Hüseyin Aktürk, Nazire Uğur, Hüseyin Türüdü, Kaya Elmalı, Seçil Koca ve avukatları katıldı.

        Tutuksuz yargılanan ve yatalak hasta olan Mustafa Aydın duruşmaya katılmazken, ifadesinin Sandıklı Cumhuriyet Başsavcılığınca alınacağı belirtildi.

        Mahkeme Başkanı, duruşma öncesi sanıkların devlete yaklaştıkları kadar devletin de onlara yaklaşacağını belirterek, "Devlete ne kadar yaklaşılırsa devlet de o kadar yaklaşır. Sakın konuşmayın, çözülmeyin algısı oluşmasın. Konuşmayın diyenler neredeler ve nasıl bir hayat yaşıyor?" diye sordu.

        "Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan yargılanan sanıklar savunmalarında suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını ve tahliyelerini istedi.

        Mahkeme heyeti, sanıklar Fatih Dönmez'e 8 yıl 3 ay, Ersevim Şanverdi’ye 9 yıl 4 ay 15 gün, Mustafa Akif Topkoç’a 6 yıl 3 ay, Tuncay Ürkmez’e 9 yıl 3 ay, Ekrem Koca’ya 10 yıl 6 ay, Kadir Özkan’a 6 yıl 6 ay 22 gün, Cüneyt Dönmez’e 10 yıl 6 ay, Ercan Ünüvar’a 9 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.

        Heyet, diğer sanıkların duruşmalarının ertelenmesine karar verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler