Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir iplik-boya fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Yasir Saraç'ın cenazesi toprağa verildi.

        Bursa Adli Tıp Kurumu morgundan yakınları tarafından alınan Saraç'ın (18) cenazesi, merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi'ndeki Mimar Sinan Camisi'ne getirildi.

        Burada düzenlenen törene, Saraç'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali İzzettin Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri ve vatandaşlar da katıldı.

        Saraç'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Demirtaş Mezarlığı'nda defnedildi.

        - "Bu tür hadiselerin olmaması için ne gerekiyorsa yapılacak"

        Vali Küçük, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin patlamayla ilgili detayları incelediklerini söyledi.

        Olayın yargıya intikal ettiğini belirten Küçük, "Adliye boyutu da ayrı ilerliyor şu anda. Bundan sonra bu tür hadiselerin olmaması için ne gerekiyorsa yapılacak, kimin canı acıyacaksa acıyacaktır. Bundan taviz vermek mümkün değil. Bu müessif bir hadise. 5 kişiyi kaybettik, Allah mekanlarını cennet etsin. Olay çok yönlü olarak soruşturuluyor. Sonuçlar ve neticeler muhakkak kamuoyu ile paylaşılacak. İş yeri sahibi de gözaltında." diye konuştu.

        Küçük, bir gazetecinin, "Dün yapılan açıklamalarda bu fabrikanın sorunlu 3 fabrikadan bir olduğu belirtilmişti. Diğer fabrikalarda gerekli incelemeler yapılıyor mu?" sorusuna, "Şu anda bölgede çalışmalar devam ediyor. İncelemeler sürüyor. Hangi fabrikalar denmişse onlara bakılıyor. Ne gerekiyorsa yapılacak ve bunu da duyacaksınız." cevabını verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler