Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında Zonguldak'ta anma töreni düzenlendi.

        Valilik önündeki törende, Vali Ahmet Çınar ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

        Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan bazı madenciler de ocağa girmeden önce saatler Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulundu. TTK'de çalışan bazı Çinli işçilerin de saygı duruşunda bulunması dikkati çekti.

        İşçilerden Dursun Nazlı, AA muhabirine, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 79. yılında maden ocağında andıklarını belirterek, şunları söyledi:

        "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin küllerinden yeniden doğmasına vesile olan ve toplumu ayağa kaldıran bir insan. Ülkemizin dimdik ayağa kalkmasını sağlayan Ulu Önder Atatürk'ü bugün ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Atatürk gereken değeri o dönemde kentimize vermiştir. Ülke ekonomisine katkı verme noktasında herkesten daha çok çalıştığımıza inanıyorum. Hayatımız pahasına yer altındaki cevheri çıkarıyoruz. Ulu Önder'e borcumuzu üreterek, çalışarak yer altındaki cevheri çıkararak ödemeye çalışıyoruz."

        Ereğli ilçesinde inşaatta çalışan işçiler de Atatürk'ü anmak için bir araya geldi. Türk bayrağı açan ve Atatürk posteri taşıyan işçiler, saygı duruşunun ardından iş yerlerinde çalışmaya devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler