Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Kayseri, Yozgat ve Niğde'de düzenlenen törenlerle anıldı.

        Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma programına, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla, saygı duruşunda bulunuldu, daha sonra İstiklal Marşı okundu.

        Anma törenleri, Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

        - Yozgat

        Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla, saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki program sona erdi.

        Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda devam eden programda, Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zübeyir Bütüner, Atatürk'ün hayatını anlattı.

        Program öğrencilerin okuduğu şiir ve oratoryo gösterileriyle son buldu.

        - Niğde

        Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma programına, Vali Yılmaz Şimşek, Garnizon Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Belediye Başkanı Rifat Özkan, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra İstiklal Marşı okundu.

        Tören kapsamında, Niğde Kültür Merkezinde Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu tarafından Atatürk oratoryosu ve sinevizyon gösterisi yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler