Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'in merkez Toroslar Belediyesinin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı dolayısıyla düzenlediği organizasyonda, 7 bin 700 kişi Atatürk portresi oluşturmak için bir araya geldi.

        Etkinliğin yapıldığı Toroslar Cumhuriyet Meydanı'nda sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan vatandaşlar, portre için daha önce belirlenen bölgelerde yerlerini aldı.

        Planlanan 10 bin kişi sayısına ulaşılmaması nedeniyle alanda yapılan yeni yerleşim düzenlemesinin ardından bazı kişiler iki plaka tutarak Atatürk portresini oluşturdu.

        Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, etkinliğe katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

        Hiç prova yapılmadan bu kadar kişiyle Atatürk portresi oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tuna, şöyle konuştu:

        "Eksikler vardı biz bunu biliyorduk. Antrenman yapmak gerekiyordu ama 8-10 bin insanı toplamak mümkün değil. Onun için hiç antrenman yapmadan bu şekilde oluşturulan disipline uyan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 10 bin kişi isim yazdırdı ancak sayı 7 bin 700'de kaldı. Bazı yerlerde levhaları çift tutmak gerekti. Biraz karışıklık oldu ama bu bir rekordur. Şu anda dünyada yapılmış olan bu tip çalışmanın rekoru 4 bin 500'dü. Buraya ise 7 bin 700 arkadaşımız geldi."

        Etkinliğin ardından vatandaşlar marşlar söyleyerek dağıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler