Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'in Derik ilçesinde Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit düştüğü saldırının birinci yılında esnaf kepen kapatarak, teröre tepki gösterdi.

        Derikliler terör örgütü PKK mensuplarınca geçen yıl 10 Kasım'da düzenlenen hain saldırı sonucu Kaymakam Safitürk'ü kaybetmenin acısını ilk günkü gibi yaşıyor.

        Safitürk, ilçe sakinleriyle kurduğu gönül bağı ve hizmetleriyle sevgi ve özlemle yad edilirken, vatandaşların teröre tepkisi her geçen gün artıyor.

        Saldırının birinci yılında teröre tepki gösteren esnaf, temel ihtiyaçlar dışında kepenk açmadı.

        Bazı esnaflar iş yerlerindeki kepenk üzerine, "Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk'ü unutmadık, unutturmayacağız" ve "Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk için yastayız" yazılı not astı.

        Esnaf ve vatandaşlar Kaymakamlık önüne giderek, Safitürk için dua etti.

        - "Kalbimizde yaşıyor"

        Esnaf Yahya Kaya AA muhabirine yaptığı açıklamada, Derik halkı ve esnafı olarak yaşadıkları üzüntünün dinmediğini söyledi.

        Bu acıyı unutmayacaklarını belirten Kaya, "Hepimiz onu çok seviyoruz. Acil ihtiyaçlar dışında esnaf kepenk kapattı." dedi.

        Mehmet Kartal ise Kürtçe, Safitürk'ü kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

        "Çok üzgünüz. Katillerin bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz. O kalbimizde yaşıyor." diyen Kartal, şehide Allah'tan rahmet diledi.

        Ekmek fırını işleten Metin Yılmaz da Safitürk'ü rahmetle andıklarını ve onu unutmadıklarını aktardı.

        Kepenk kapatmak istediğini ancak ekmek ihtiyacını karşılamak için bunun mümkün olmadığını anlatan Yılmaz, "Onu çok seviyoruz. Hiçbir zaman da unutmayacağız." diye konuştu.

        Vatandaşlardan Mehmet Kavak, çok üzgün olduklarını ve acılarının hale taze olduğunu kaydetti.

        İlçede ilk defa böyle bir olayın yaşandığına işaret eden Kavak, "İyi bir adam, iyi bir kamu görevlisiydi. Derik'e çok hizmetleri olacaktı, yarıda kaldı. Allah'tan rahmet diliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Ömer Kaya da yaşadıkları üzüntüyü anlatarak, faillerin bir an önce cezasını çekmesini istediklerini belirtti.

        Kale Mahallesi Muhtarı Ramazan Dursun, Kaymakam Safitürk'ü rahmetle andıklarını kaydetti.

        Bu saldırının faillerinin en ağır cezaya çarptırılmasını istediklerini ifade eden Dursun, "Esnafımız dükkan kapattı, saldırıyı kınadı. Derik halkı onun için çok üzgün. O her zaman kalbimizde yaşıyor." şeklinde konuştu.

        - "Bu alçak saldırıyı kınıyoruz"

        Derik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Abdurrahim Yıldırım, Derik esnafının, saldırıya tepki olarak kepenk açmadıklarını aktardı.

        Şehidi rahmetle andıklarını ifade eden Yıldırım, "Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Derik halkı bu tür alçak saldırılara karşıdır. Terör olaylarından dolayı çok mağdur olduk." dedi.

        İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) gereği Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, kaymakamlıktaki makam odasında 10 Kasım 2016'da düzenlenen saldırıda şehit olmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler