Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'in Mezitli ilçesine dikilen 6 metre boyundaki bin 500 yıllık zeytin ağacının "anıt ağaç" olarak tescillenmesi için çalışma başlatıldı.

        Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Menderes Mahallesi’ndeki Demokrasi Meydanı’na dikilen 6 metre 48 santim çapındaki tarihi ağaç, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından kayıt altına alındı.

        Asırlık ağaçtan alınan teknik bilgiler ve ölçümler rapor haline getirilerek, Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sunuldu.

        Yapılan incelemeler ve alınan envanterler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değerlendirilerek söz konusu ağaç uygun görüldüğü takdirde "anıt ağaç" olarak tescillenecek.

        Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, zeytin ağaçlarını korunması, bunların gelecek nesillere aktarılması ve şehre estetik görünüm kazandırılması amacıyla asırlık ağacı Mezitli’de yeniden toprakla buluşturduklarını belirterek, "Yapılan incelemelerin sonlanmasıyla bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülen zeytin ağacımız, Mezitli’nin en yaşlı zeytin ağacı olma özelliği kazanacak." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler