Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Biz tüm bölgelerimizi kalkındırmaya çalışırken onlar, özellikle bu bölgeyi geri bırakmak için insanlıktan nasibini almamış piyonlarını devreye sokup şehirleri yakıp yıktılar." dedi.

        Bakan Özlü, Adıyaman'daki temasları kapsamında katıldığı partisinin Gölbaşı ilçe kongresinde, 15 yıllık AK Parti iktidarının, görkemli başarılar dönemi olduğu kadar büyük kavgaların da dönemi olduğunu söyledi.

        Terör örgütüyle yapılan mücadeleye değinen Özlü, "Biz tüm bölgelerimizi kalkındırmaya çalışırken, onlar, özellikle bu bölgeyi geri bırakmak için insanlıktan nasibini almamış piyonlarını devreye sokup şehirleri yakıp yıktılar. Biz her yeri birbirine bağlayacak yollar döşerken, onlar, şehirlere hendekler kazıp bu bölgenin umutlarını gömmeye çalıştılar. Ama bu ülke ile ilgili tek hayalleri bölmek olanlara da geçit vermedik" diye konuştu.

        Ayrım gözetmeksizin Türkiye’nin her bölgesinin aynı huzur ve aynı gelişmişlik düzeyinde olmasını istediklerini dile getiren Özlü, "Bölgesel dezavantajları avantaja çevirecek özel teşvikleri, projeleri bunun için geliştirdik. Bundan sonraki yolumuz da aynı olacak. İşte asıl korkuları bu. Çünkü biliyorlar ki biz bunu yapacak güçteyiz.Tüm bunlar güçlü siyasi irade, ileriyi gören bir vizyon, akıllı politikalarla olacaktır. Bakan olarak ben diyorum ki, bilimin, teknolojinin ve bunlarla desteklenmiş sanayinin coğrafyası olmaz. Dezavantajı avantaja çevirmek akıl ve irade işidir. Bizim onu yapacak aklımız da var, altyapımız da var, irademiz de var."

        Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Bakan Özlü'ye yöresel kilim hediye etti.

        Kongreye, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve partililer katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler