Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Samsatlı depremzedelerin konut problemini Kanun Hükmünde Kararname ile çözeceklerini bildirdi.

        Özlü, partisinin Samsat Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, ilçesinde olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

        Samsatlı depremzedelerin konut problemini gelecek hafta içerisinde çözeceklerini vurgulayan Özlü, şunları kaydetti:

        "Salı günü Kanun Hükmünde Kararname toplantısı var. O toplantıda Samsat'ın konut ile ilgili metinleri son bir kez gözden geçirilecek. İnşallah Kanun Hükmünde Kararname yayınlanacak. Samsatlı kardeşlerimizin bu konut problemini çözmüş olacağız. Biz şehirler inşa etmiş bir partiyiz. İki hafta önce Van'a gittim. Van'a bir Van daha inşa ettik. Samsat bizim için yapma noktasında teknik olarak bir problem değil. Türkiye Cumhuriyeti devleti çok şehirler inşa etti. Yol, köprü ve barajlar yaptı. İnşallah Samsatlı kardeşlerimizin bu problemini çözeceğiz."

        - "Samsat için özel kanun olacak"

        TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise Samsat'ta 2 Mart'ta meydana gelen depremin ardından zorunlu deprem sigortası problemi ile köylerde mülkiyet ihtilafları çıktığını söyledi.

        Bunu çözmek için yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Aydın, şunları ifade etti:

        "Bu konuyla ilgili defalarca Başbakanımız Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştük. Bütün üst düzey yöneticilere Samsat'ın talep ve beklentilerini ilettik. Sağ olsun hiçbiri duyarsız kalmadı. Başbakanımız yasal düzenlemeyi yakından takip ediyor. Yasal düzenleme ile ilgili mevzuat noktasında çalışma yürütüldü. Kanun Hükmünde Kararnameye konuldu. İlk etapta Samsat'a yakışır konutlar yapacağız. Allah, hayırlı eylesin. Önümüzdeki hafta inşallah bir aksilik olmazsa Kanun Hükmünde Kararname metinleri hazır, imzaya çıkıyor. Başbakanımız geldikten sonra yapılacak ilk toplantıda Samsat için özel kanun olacak. DASK sorununu ortadan kaldıracağız. Mülkiyet ihtilaflarına çözüm getireceğiz. Komisyonların ağır hasarlı gösterdikleri bütün konutlar yeniden yapılacak. Bu nasıl yapılacak? Bizim temennimiz, önümüzdeki yazın konut yapımına başlanacak. Bir daha ki kışı çadırlarda değil kendi eviniz olan konutlarda geçirmeniz."

        Kongrenin ardından Bakan Özlü ve beraberindekiler, Safvan Bin Muattal Türbesini ziyaret etti. Özlü, vatandaşlarla da bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

        - Bakan Özlü nikah şahitliği yaptı

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü daha sonra AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç’in danışmanı Mehmet Fatih Yaşin'in Kahta ilçesindeki nikah törenine katıldı.

        İlçedeki bir düğün salonunda gerçekleşen törende, Bakan Özlü, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve Mehmet Şükrü Erdinç, nikah şahitliği yaptı.

        Özlü, nikahın ardından evlilik cüzdanını gelin Emine Yaşin'e verdi. Özlü'ye, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat da eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler