Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, deprem farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlenen ve gerçek molozun kullanıldığı sokak tiyatrosunda, enkaz altında kalan bir ailenin dramı sahnelendi.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezinin iş birliğinde düzenlenen tiyatro gösterisinde, senaryo gereği 5 kişilik bir ailenin depremde enkaz altında kalması ve sadece küçük kızlarının depremden sağ olarak kurtulması canlandırıldı.

        2 tona yakın molozun kullanıldığı gösteride, vatandaşlar da zaman zaman enkaz altındaki yaralılara yardım etmek amacıyla oyuna katıldı.

        Gösterinin ardından gazetecilere açıklama yapan yönetmen Mesut Budak, depremin yıkıcı etkisini ortaya koymak ve vatandaşların bilinçlenmesini sağlamak amacıyla depremi konu alan bir sokak tiyatrosu hazırladıklarını söyledi.

        Budak, "Sokak tiyatrosuyla doğrudan insanlara ulaşmaya çalıştık. İnsanlarımızda şok etkisi oluşturarak, depremi birebir yaşamaları için yıkılmış bir evin duvarından oluşan molozları buraya getirerek tiyatroya aktardık. Depremin ne kadar şiddetli olduğunu vurgulamaya çalıştık." diye konuştu.

        Budak, senaryoyu kendisinin yazdığını dile getirerek, 1999 yılındaki İstanbul depremini bizzat yaşadığını ve senaryoyu gerçek bir olaydan esinlenerek kaleme aldığını vurguladı.

        Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel de Gençlik Merkezi olarak deprem konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak ve farkındalık oluşturmak için sokak tiyatrosu düzenlediklerini ifade etti.

        Tiyatro oyuncularından Murat Urlu da oyunda bir depremzedeyi canlandırdığını belirterek, halkı oyunun içine sokmayı amaçladıklarını ve duyarlılık açısından oyunun amacına ulaştığına inandığını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler