Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'yi Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimiyle yıkamayanların yeni oyunlar tezgahladığını belirterek "Şimdi ekonomik oyunlar oynuyorlar, algı operasyonu yapıyorlar, aman gevşemeyelim, 2019 yerel ve genel seçimleri önemlidir. Bizim kaosa, kargaşa tahammülümüz yok, 7 Haziran'ı yaşadık, tek başımıza iktidar olamayınca ellerini ovuşturmaya başladı birileri. O duruma düşmemek için çok çalışmalıyız." dedi.

        Arslan, AK Parti Uşak Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, 2019 yerel ve genel seçimlerinin önemine değindi.

        AK Parti teşkilatlarından her zamankinden daha yoğun ve güçlü çalışmalarını isteyen Bakan Arslan, "Düşmanlar, hainler boş durmuyor, dün olduğu gibi bundan sonrada boş durmayacaklar." diye konuştu.

        Anadolu'nun vatan toprağı olmasından itibaren her zaman dış güçlerin hedefinde olduğuna dikkat çeken Arslan, birlik beraberlik vurgusunda bulundu.

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine değinen Bakan Arslan, "Bu coğrafya o kadar değerli ki Alparslan Anadolu'ya ayak bastıktan sonra düşman hiç boş durmadı, zaman zaman içimizden hainler çıktı, maşalar çıktı. 15 Temmuz'da da aynı hainler ortaya çıktı. Silahlı kuvvetlerimizin, göz bebeğimizin içine hainler soktular, en büyük eylemlerini gerçekleştirdiler. Tek başına yapmadıklarını biliyoruz, o maşaların o hainlerin arkasında destekçileri vardı, amaçları Türkiye'yi zayıf düşürmekti ama onlar ve ağa babaları, dış güçler bir şeyi unuttu. Bu ülke gençlerinin ecdadından aldığı millet olma sevgisiyle meydanlara inme sevdasını unutmuşlardı." ifadelerini kullandı.

        15 Temmuz'da milletin yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle millet olma şuuruyla hareket ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara indiğini, 80 milyonun kenetlendiğini belirten Arslan, şöyle konuştu:

        "O hain gecede 250 şehit verdik, 2 bin 194 gazimiz oldu. Bu millet ülkesinin bekası söz konusu olduğunda seve seve canını verir. O gece milletimiz sadece hainleri yenmedi, bu millet birilerine daha selam gönderdi. 'Ey hainler, ey dış güçler bu millet ecdadından nasıl gördüyse aynı şekilde şehit olmaya hazırdır' dedi. Bu millet dünyadaki mazlumlara eğer birlik içinde olursanız, millet olma şuuruyla meydanlara inerseniz hiç kimse sizinle baş edemez mesajını verdi. Çünkü biz biliyoruz, milletin gücünün üzerinde bir güç yoktur. Davamız bu kadar kuvvetli ve önemli. Biz birileri gibi gidip ülkesini dışarıda şikayet ederek, küçük düşürmek isteyenlerden değiliz. Biz, taş üstüne taş koyarak, çalışarak, hizmet ederek ülkeyi sevenlerdeniz. Bu ülkeyi sevmek Kılıçdaroğlu gibi dışarıda şikayet ederek olmaz, gecesini gündüzüne katarak, çalışarak olur. Her türlü hainliği yaptıkları gibi bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve AK Parti'nin zayıf düşmesi için dış güçlerin menfaatleri doğrultusunda idare edilmesini isteyenler daha fazla oyunlar oynayacak. Bugünden sonra daha dikkatli olmalıyız, onların oyunlarını bölmek için daha fazla çalışmak zorundayız."

        - "Türkiye'nin üzerinde ekonomik oyunlar kurguluyorlar"

        Bakan Arslan, Türkiye üzerinde son dönemde ekonomik oyunlar oynandığını ancak milletin buna izin vermeyeceğini kaydederek, her zamankinden daha önemli bir sürecin yaşandığına dikkati çekti.

        "Gezi olaylarıyla 17-25 Aralık ile 15 Temmuz'la yıkamadılar, şimdi ekonomik oyunlar oynuyorlar, algı operasyonu yapıyorlar" diyen Arslan, "Aman gevşemeyelim. 2019 yerel ve genel seçimleri önemlidir. Bizim kaosa, kargaşa tahammülümüz yok, 7 Haziranı yaşadık, tek başımıza iktidar olamayınca ellerini ovuşturmaya başladı birileri. O duruma düşmemek için çok çalışmalıyız." diye konuştu.

        AK Parti hükümetlerinin Türkiye'yi 15 yılda nereden nereye getirdiğinin halka anlatılması gerektiğini ifade eden Arslan, şöyle devam etti:

        "Köy köy, sokak sokak, ev ev gezerek milletimize nereden nereye geldiğimizi anlatalım. Burada parti teşkilatlarına çok önemli görev düşüyor. Biz diğer partiler gibi saman alevi gibi yanıp sönmediysek bunu parti teşkilatlarına borçluyuz. Bizim ömrümüz 15 yıl olmamalı, bizim ömrümüz 2023 ,2071''e kadar olmalı. Onun için kongrelerimiz önemli, nöbet değişimleri önemli. 'Dünya beşten büyüktür' diyen bir liderimiz var. Türkiye'nin güçlenmesini büyümesini hazmedemeyenler Türkiye'nin etrafını da karıştırmaya çalışıyorlar. Bunu nasıl yapıyorlar terör örgütleriyle yapıyorlar. Uyanık olmamız lazım, komşuda yangın varsa yangını büyümeden orada söndürmemiz lazım. O yüzden Mehmetçiğimiz Irak'ta, İdlip'te Fırat Kalkanı harekatını yapıyor. Orada sivrisineğin başını ezmezseniz, bataklığı kurutmazsanız şehirlerimize bulaşır. Bunların gereğini dün yaptık, yarın da yapacağız."

        Uşak Valisi Salim Demir'den kentte devam eden yatırımlarla ilgili bilgi alan Bakan Arslan, daha sonra Uşak Belediyesine geçerek, Belediye Başkanı Nurullah Cahan'la görüştü. Bakan Arslan, kent merkezinden geçen demiryolu ağının taşınacağını, Uşak Havalimanı'ndan 22 Ocak itibarıyla İstanbul'a uçuşların yeniden başlayacağını belirtti.

        Arslan daha sonra uçakla Ankara'ya hareket etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler