Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - AK Parti Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına yeniden Fatih Şahiner seçildi.

        Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'ndeki AK Parti Mamak İlçe Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'ne, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Ankara milletvekilleri Ahmet Gündoğdu ve Murat Alparslan, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Kurtcan Çelebi ve AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer ile davetliler katıldı.

        İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan kongrede, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı sinevizyonda gösterildi. Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

        "Sevgili gençler, değerli kardeşlerim, kıymetli dava arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Gençlik kolları kongremizin teşkilatımız, partimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden diliyorum. Kurulduğu günden beri gençlik kollarımız bünyesinde AK Parti için, şehrimiz için, ülkemiz için hizmet vermiş bulunan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Kongremizde görev üstlenecek arkadaşlarımıza muvaffakiyetler temenni ediyorum. AK Parti, demokrasiden ekonomiye her alanda ülkemizde Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların katbekat üzerinde hizmetler gerçekleştirmiştir. Milletimizden, tarihimizden ve medeniyetimizden aldığımız güçle, sürekli kendimizi yenileyerek, geliştirerek inşallah daha uzun yıllar boyunca ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz."

        Türkiye'de gençlere en çok önem veren, sorumluluk yükleyen, yönetim kademelerinde gençlerin önünü açan partinin AK Parti olduğunu belirten Erdoğan, diğer partiler, gençlerin sadece enerjilerine gözlerini dikerken, AK Parti'nin gençlerin hayallerine, üretkenliklerine, birikimlerine, gönüllerine talip olduğunu vurguladı.

        Bu anlayışla, her kademede olduğu gibi gençlik kollarında da milletle irtibatı daha da güçlendirecek, önceliği daima ülkesinin ve partisinin çıkarına verecek kadrolarla ekiplerini zenginleştirerek yola devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, seçilme yaşını 30'dan 25'e, daha sonra da 18'e AK Parti'nin indirdiğini hatırlattı. Erdoğan, "Bu, gençliğimize verdiğimiz önemin ta kendisidir. Türkiye'nin AK Parti'ye, AK Parti'nin geçmişimizle geleceğimiz arasında köprü kuran hizmetlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçiyoruz. Belde, ilçe ve il kongrelerimizin ardından Ankara'da toplanan büyük kongremizde nihayete erecek bu maratonu, milletimizin karşısına hazırlıklı bir şekilde çıkma bakımından en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyorum." diye konuştu.

        Gençlik kolları kongresinin hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, görev üstlenecekleri tebrik etti.

        - Yıldırım'ın mesajı okundu

        Kongrede, Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajı da okundu. Mesajında, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Yıldırım, "Kalkınan ve büyüyen bir Türkiye için gece gündüz çalışan parti teşkilatımızın bütün mensuplarını gönülden tebrik ediyor, bu kongremizde görev üstlenecek bütün arkadaşlarımıza üstün başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da açılış konuşmasında, yeni göreve geldiğini, vatandaşların ve teşkilatlarının desteğiyle güzel hizmetler vermeye gayret edeceklerini söyledi.

        Büyükşehir Belediyesinde ilgili birimlerden brifing alarak çalışmalarına başladığını belirten Tuna, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

        Faaliyet raporunun sunulmasının ardından gerçekleştirilen seçimde, Fatih Şahiner yeniden İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler