Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) iş birliğinde 16-18 Kasım'da düzenlenecek kongreye, 22 ülkeden akademisyenler katılacak.

        Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçedeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, KOÜ ile birçok ortak faaliyet yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

        Üzülmez, ilçenin sanayi ve lojistik avantajlarının yanı sıra doğal güzelliklere sahip olduğunu dile getirerek, "Vizyonumuzu bundan sonra daha çok ticaret ve turizm yönüyle sürdüreceğiz. Turizmde de Allah bize lütfetmiş; Sapanca Gölü'nün yüzde 40'ını barındıran, Samanlı Dağları'ndaki müthiş doğa, yabancı konukların ifadesiyle 'Cennetten bir köşe'... Doğa sporlarının yapılabileceği, doğal pistlerin olduğu bir bölgeye sahibiz. Gastronomi alanında birçok alternatif var. Biraz dokunuşla da Kartepe'yi ulusal ve uluslararası düzeyde dünyaya tanıtmaya başladık." diye konuştu.

        - "Teleferik projesinde yer teslimi yapıldı"

        Çok sayıda ağaç türüne sahip ormanların üzerinden İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleyerek Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşılmasını sağlayacak teleferik projesinde bugün itibarıyla yer teslimi yapıldığını aktaran Üzülmez, manzara bakımından dünyanın en güzel teleferik projesinin bölgeye yapılacağını kaydetti.

        Üzülmez, dünyadaki birçok teleferik projesini incelediklerini ancak buradaki gibi doğal güzelliklere sahip bir ortam bulunmadığını söyleyerek, "Bunun yanında da Kartepe'yi kongre turizmi anlamında da önemli bir merkez haline getirmek istiyoruz. Kartepemizi ortaya koyduğumuz vizyon noktasında turizm, kongre merkezi ve ticaret merkezi yapma noktasında gayret gösteriyoruz. Amacımız, kongremizin de temel noktalarından biri olan dünyanın en büyük 10 ekonomisi için büyük bir çaba içerisinde olan ülkemize katkı sağlamak." ifadelerini kullandı.

        - 80 bildiri sunulacak

        KOÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Tarı da üniversitelerin gerek eğitim gerekse akademik alanda çeşitli faaliyetler yürüttüğünü söyledi.

        Kongrelerin, üniversitelerde üretilen bilgilerin kamuoyuyla paylaşıldığı zeminler olduğunu belirten Tarı, faydalı bir kongre olacağını kaydetti.

        KOÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Koç ise düzenledikleri ilk kongrede olumlu tepkiler alınca bunu sürdürmeye karar verdiklerini bildirdi.

        Koç, 5 uluslararası üniversitenin kongrenin ortakları olarak organizasyona katılacağını dile getirerek, "Dünyanın çeşitli ülkelerinden Norveç'ten ABD'ye kadar, Suudi Arabistan'dan Katar'a kadar olan 22 ülkeden 111 bildiri geldi. Bu bildiriler bilim kurulumuzda değerlendirilip 80'inin sunulmaya değer olduğuna karar verildi ve program yapıldı. 2 günlük sürede akademik bildiriler sunulacak." diye konuştu.

        Bir gazetecinin, Massachusetts Üniversitesi ekonomi profesörü Prof. Dr. Gerald Friedman'ın da kongreye katılıp katılmayacağını sorması üzerine Koç, Friedman'ın da katılımı için çalıştıklarını anlatarak, "Vize krizi var, bunu aşmak için 3-4 kez Dışişleri Bakanlığı ile yazıştık. En son aktarmalı bir uçakla buraya getirme çözümünü ortaya koyduk. Ancak sürecin bu şekilde sıkıntılı devam etmesi oradaki hocayı da sıkıntıya soktu. Biletleri alındı, her şeyi hazır. Sadece vizeyle ilgili problemi aşmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler