Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları iddiasıyla eski İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan ile örgütün sözde "ilçe imamı" olduğu öne sürülen eski İliç Müftüsü Mustafa Kara'nın da yer aldığı 4'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski İliç Belediye Başkanı Doğan, eski Müftü Kara, İbrahim Gürsu ile Yasin Kalyon bulunduğu Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Tutuksuz sanık Ethem İbrahim Şirin, Servet Çelenk, sanık avukatları ve yakınları ile tanıklar da salonda hazır bulundu.

        Gürsu savunmasında, hakkındaki suçlamaları ve alehte bulunan tanık ifadelerini kabul etmeyerek, "ByLock" kullanıcısı olmadığını ileri sürdü.

        Mahkeme heyeti başkanı, bazı tanıkların kendisini "Hakan" olarak tanıdıkları yönündeki ifadelerini hatırlattığı Gürsu, İbrahim ismi dışında başka herhangi bir isim kullanmadığını iddia etti.

        Gürsu'ya dava dosyasına giren "Bylock" konuşma içeriğini okuyan mahkeme heyeti başkanı, "Sen 'Hakan' ismini kullanmadığını söylüyorsun ama bak Allah'ın işine, ByLock kullanıcı ismin de 'hakan23' olarak görünüyor. Ocak 2016 da 'Tuğba' isimli ByLock kullanıcısı ile yaptığın görüşmede 'Rabbim şahit korkum yok, tek korkumuz hizmet hareketinin zarar görmesi'. Yine 'Ceyda' isimli kullanıcıyla da yaptığın görüşmede 'ByLock' ile ilgili panik butonu olduğunu ve bunun kullanılması halinde programı anında sileceğini, ayrıca 'WhatsApp uygulaması arkasına gizlenmiş bir program göndereceğini' yazmışsın. Konuşma içeriğinin bazı bölümlerinde ise uyarılar var. 'Başkanla fazla görüntü verme, HH (Hoca Efendi) takkesini hediye verdim' gibi. Bunlar hakkındaki savunman nedir?" sorusunu yöneltti.

        Soruları cevapsız bırakan Gürsu, "ByLock" kullanıcısı olmadığını ve görüşme içeriklerini kabul etmediğini belirterek tahliyesini talep etti.

        Sanık eski İliç Belediye Başkanı Doğan da belediye başkanı olması sebebiyle ilçede bulunan herkesle bağının bulunduğunu savunarak, "Ben siyasi saiklerle herkese gittim oy istedim. Türkiye'de bu anlamda görülmüş davalar içerisinde en masumu benim. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum." dedi.

        Sanık Kara ise kötülük peşine koşmadığını ve örgütle ilişkisinin bulunmadığını öne sürdü.

        Diğer sanıklar ve avukatları da suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

        Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede 4'ü tutuklu 6 sanığın, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler