Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'daki şiddetli yağış ve fırtınaya ilişkin, "Dört ilçe zarar gördü. Sera noktasında en büyük zarar Kumluca'da görünüyor. Finike'de daha çok evlerde, iş yerlerinde ve portakal bahçelerinde hasar olduğunu biliyoruz. Demre'de iki ev yıkıldı. Kaş'ta daha çok evlerde hasar var, çatıların uçması sonucu hasar oluşmuş" dedi.

        Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gece saatlerinde şiddetli yağış ve fırtınanın etkili olduğu Kumluca ilçesinde incelemelerde bulundu.

        Kumluca ilçesi Mavikent Mahallesi'nde bulunan sera bölgesindeki incelemeleri sırasında Karaloğlu gazetecilere, dün akşam meydana gelen hortum ve fırtınada Kumluca, Finike, Demre ile Kaş ilçelerinin etkilendiğini söyledi.

        Mavikent'in Türkiye'nin en büyük seralarının bulunduğunu, sebze deposu bölge olduğunu aktaran Karaloğlu, "Hortum denizden başlayarak koridor oluşturup 150-200 kilometrelik bir koridorda, ağaçlar, seralar, arabalar, evler gibi önüne ne çıktıysa tamamına zarar vermiş durumda." dedi.

        Tüm kamu kurum ve kuruluşların temsilcileriyle alanda olduklarını, bölgenin bir fotoğrafını çekmek, hasar tespiti yapmak istediklerini anlatan Karaloğlu, hasar tespitinin ardından yaraların sarılmasıyla ilgili çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

        Karaloğlu, bu kadar büyük bir doğal afet sonrasında en büyük tesellilerinin can kaybı olmaması olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Hastanelere, 25 vatandaşımız yaralı olarak geldi. Yaralıların şu anda üçünün tedavisi devam ediyor, diğerlerinin tedavisi ayakta tamamlandı. Dört ilçe zarar gördü. Sera noktasında en büyük zarar Kumluca'da görünüyor. Finike'de daha çok evlerde, iş yerlerinde ve portakal bahçelerinde hasar olduğunu biliyoruz. Demre'de iki ev yıkıldı. Kaş'ta daha çok evlerde hasar var, çatıların uçması sonucu hasar oluşmuş. Bugün bütün arkadaşlarımız arazide, hasar tespitini tamamlamaya çalışacağız. Kumluca'da iki büyük direğin yıkılması nedeniyle ilçenin büyük bölümünde elektrik yok. Şirket çalışmalarını yoğun şekilde yapıyor, inşallah gün sonunda bölgenin tamamına elektrik vermeye çalışıyoruz."

        - Cumhurbaşkanı Erdoğan aradı

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirten Karaloğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız gece uçaktan aradı. Bölgedeki çiftçilerimize ve yaşayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti." dedi.

        Tarım sigortası olanların TARSİM üzerinden, olmayanlara da devletin diğer kurumları üzerinden yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade eden Karaloğlu, devletin tüm kurumlarıyla olay yerinde olduğunu, kimsenin endişe etmemesini istedi.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de vatandaşların hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini, evi zarar görenlere konteyner desteği sağlayabileceklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler