Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin’in Nusaybin ilçesinde belediye, tarihi Hamidiye Şehitliği'ni yeniden düzenledi.

        Görevlendirme yapılan belediye, bakımsızlık nedeniyle moloz döküm yerine dönüşen Osmanlı dönemine ait Hamidiye Alayları Şehitliği'ni, Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal’ın talimatıyla gün yüzüne çıkardı. Arkeolog gözetiminde yapılan çalışmalarda rütbeli ve erlere ait 23 mezar daha sonra mezarlığa defnedilen 13 çocuk olmak üzere 36 mezar açığa çıkarıldı.

        Belediyenin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kemal Aslan, yaklaşım 10 ay önce şehitlikte başlanan temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

        Osmanlı döneminde şehit olan askerler için oluşturulan şehitliğin vatandaşın ziyaretine açıldığını anımsatan Aslan, "Onlarca yıl kaderine terk edilip çöp ve moloz döküm merkezine dönüşen tarihi Hamidiye Şehitliği hak ettiği değere kavuşturuldu. Belediyemizin çalışması sonucunda 23 asker ile sonraki dönemlerde gömülmüş olan 13 çocuk mezarı açığa çıkartılıp, koruma altına alındı." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler