Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte yapılan denetimlerde kullanımı tehlike oluşturan kırmızı etiketli 355 asansörün mühürleneceğini söyledi.

        Başkan Gürkan düzenlediği basın toplantısında, kentte 2 yıl önce yaşanan bazı asansör kazaları nedeniyle birtakım kararlar aldıklarını hatırlattı.

        Edirne Makine Mühendisleri Odası ile imzaladıkları protokol gereği kentteki tüm asansörlerin denetlenmeye başladığını ifade eden Gürkan, vatandaşın can güvenliği için bu çalışmanın zorunlu olduğunu vurguladı.

        Edirne'de 18 mahallede 2 bin 153 asansörün kullanıldığını aktaran Gürkan, 2017 yılında bu asansörlerden 819'unun denetlendiğini belirtti.

        Denetimlerde sonuçların kaygı verici olduğuna dikkati çeken Gürkan, şunları kaydetti:

        "Denetlenen 819 asansörden 172'si yeşil etiket almış, yani bir sorun yok. 266'sı mavi etiket almış, kısmen sorunlu. 26 asansör de sarı etiket almış, sorun daha fazla. Maalesef 355 asansör ise kırmızı etiket almış hiçbir şekilde çalıştırılmaması gerekir diye. Kımızı etiket almış 355 asansörü mühürlemeye başlayacağız. Bunu yapmak zorundayız. Burada vatandaşlarımız belki bize kızacak. Ama düşünün Allah göstermesin bir kaza olsa, birinin canı yansa bırakın hukuki sorumluluğunu, bunun vicdani sorumluluğunu hiç birimiz kaldıramayız. O nedenle biz bu kuralları uygulayacağız, vatandaşın can güvenliği için uygulamamız gerekiyor."

        -Edirne Akademi kuruldu

        Gürkan, Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi bünyesinde Edirne Akademi'nin kurulduğunu belirtti.

        Akademide çeşitli eğitim, söyleşi ve atölye çalışmalarının olacağını ifade eden Gürkan, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne ziyaretinde ilk dersi vermesiyle resen açıldı. Burada insan hakları, demokrasi, etik ve çeşitli konularda kendi alanlarında uzman kişiler tarafından eğitim verilecek."dedi.

        Gürkan, akademide ilk olarak belediye personeline yönelik toplam 56 saat halkla ilişkiler eğitimi verileceğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler