Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da telefonda kendilerini polis olarak tanıtarak Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma bahanesiyle iki kişiden yarım kilogram altın ve yaklaşık 90 bin lira dolandırdığı ileri sürülen 2 şüpheliden biri gözaltına alındı.

        Günay D. (75) ve Ömer T. (65), kendilerini telefonla arayarak polis olarak tanıtıp adlarının FETÖ soruşturmasında yer aldığını ve mal varlıklarının kendilerine teslim edilmesi gerektiğini söyleyen kişilerce dolandırıldıkları iddiasıyla emniyete başvurdu.

        İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Günay D'nin evine gelerek yarım kilogram altın ve yaklaşık 10 bin lira alan şüpheli ile Ömer T'nin buluştuğu parkta 80 bin lira teslim ettiği zanlının aynı kişiler olduğunu belirledi.

        Bölgedeki 50 güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, kimliğini tespit ettikleri Emin A'yı (20) merkez Seyhan ilçesi Küçük Dikili Mahallesi'nde yakaladı.

        Emin A'nın, Günay D'nin Reşatbey Mahallesi'nde oturduğu apartmana girme anının da güvenlik kameralarına yansıdığı belirlendi.

        - "İyi niyetimi kullanıyorsun, evi didik didik aratacağım"

        Soruşturma kapsamında, şüpheli Emin A’nın, yine aynı yöntemle Belgin T’yi (62) dolandırmaya çalıştığı, kadının durumdan şüphelenmesi üzerine evine gelen zanlıya 13 bin lira para ile 2 bileziğini vermekten son anda vazgeçtiği tespit edildi.

        Belgin T. de emniyete başvurarak Emin A'dan ve kendisini telefonla arayan şüpheliden şikayetçi oldu.

        Müşteki ifadesinde, kendisini arayan dolandırıcının Emin A'ya para vermemesi üzerine "Sen benim iyi niyetimi kullanıyorsun. Oraya polis gönderip evi didik didik aratacağım. Sonra da seni emniyete götüreceğim." dediğini aktardı.

        Dolandırıcılıkla ilgili diğer zanlının arandığı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler