Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 61'i tutuklu, 317 kişinin yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi.

        Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada, sanık eski yüzbaşı Dilaver Bilgi'nin savunması alındı.

        Olay tarihinde Jandarma Okullar Komutanlığında öğretmen subay olarak görev yaptığını belirten Bilgi, 15 Temmuz'da kışlaya yönelik terör saldırı olduğunu öğrenmesi üzerine karargaha gittiğini savundu.

        Darbe girişiminin yaşandığı gece kışla güvenliğini sağlamak için sabaha kadar nizamiyede beklediğini ileri süren Bilgi, "Saat 22.00 sıralarında 1 No'lu nizamiyede 20, 25 rütbeli asker vardı. Ben de onların yanlarına gittim. Bulunduğum yerde televizyon izleme imkanımız yoktu. Ben ve arkadaşlarım, telefondan olayların ne olduğu anlamak için internete girdik. İnternetten, TSK içerisinden bir grubun kalkışma yaptığını öğrendik." diye konuştu.

        15 Temmuz gecesi kışlada yaşananların askeri mevzuat çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini savunan Bilgi, "Şahsım, ast ve üstlerim hiçbir kanunsuz emri uygulamamıştır. O gece bulunduğum yerde, asker olsun, vatandaş olsun kimsenin burnu kanamamıştır. Kanuna uygun olarak verilen emirler dışında hiçbir yasa dışı eylemim olmamıştır." dedi.

        O gece cuntacıları motive etmek amacıyla "Her şey kontrol altında, problem yok, televizyondaki dublaj görüntülere inanmayın, adam Almanya'ya kaçtı." şeklindeki ifadeleri kullanamadığını öne süren Bilgi, bu yöndeki tanık beyanlarının da gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığına ilişkin iddianamede yer alan tespiti kabul etmediğini ifade eden Bilgi, söz konusu programın hukuki delil olarak değerlendirilemeyeceğini savundu.

        Bilgi'nin çapraz sorgu işleminin tamamlanmasının ardından davanın bugünkü celsesi tamamlandı.

        Duruşmaya, yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler