Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı bir mahallede iki büyükbaş hayvanda şarbon hastalığı tespit edilmesi üzerine 4 mahallenin karantinaya alındığı bildirildi.

        İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kocakaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emirhisar Mahallesi'nde Mehmet A'ya ait ölen iki büyükbaş hayvandan numuneler alındığını ve incelemenin tamamlandığı söyledi.

        Telef olan iki hayvandan alınan numunelerde yapılan incelemede şarbon hastalığının tespit edildiğini belirten Kocakaplan, "Bunun üzerine 4 mahallemizde 21 gün boyunca karantina uygulaması başlattık. Mahallelerimizde bulunan büyük, küçükbaş ve tek tırnaklı hayvanların alım, satım ve kesimini yasakladık. Köye bu belirlenen hayvanların giriş çıkışlarını da yasakladık. Bu hastalık hayvanların yanı sıra insan sağlığını da etkiliyor. Bu nedenle çok ciddiye alınması gerekiyor." dedi.

        Kocakaplan, karantina uygulaması başlatılan Ömerli, İnceköy, Emirhisar ve Haydan mahallelerinde ekiplerin yarın aşı çalışmalarına başlayacağını sözlerine ekledi.

        Öte yandan telef olan bazı hayvanların ve onlara ait ürünlerin imha edildiği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler